Primăria Ploieşti, ultimele informaţii despre ursul care umblă prin oraş

Redactia -

Primăria Ploieşti, ultimele informaţii despre ursul care umblă prin oraş
Primăria Municipiului Ploiești informează faptul că, având în vedere semnalarea prezenței exemplarului de urs în zonele Vega și Mihai Bravu din municipiul Ploiești, au fost urmate prevederile Ordonanței de Urgență nr. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora.
În acest sens, primarul municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, a convocat echipa de intervenție, în vederea luării de urgență a măsurilor ce se impun în acest caz.
 
Pe parcursul intervenției, municipalitatea ploieșteană beneficiază de sprijin de specialitate din partea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Prahova și al unui medic veterinar, precum și de suport direct al reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, Poliției Locale Ploiești, Poliției Municipiului Ploiești, respectiv Administrației Parcului Memorial “Constantin Stere”.
 
Menționăm faptul că, autoritățile locale monitorizează în continuare această situație, prin stabilirea de puncte fixe de observare și patrulare în zonele în care ursul a fost semnalat, prin montarea a trei camere de supraveghere video și prin monitorizarea cu dronă, de două ori pe zi. De asemenea, a fost instalată și o cușcă pentru capturarea exemplarului de urs. Totodată, echipaje ale Poliției Locale Ploiești și Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova monitorizează, alternativ, zonele sus indicate, la interval de o jumătate de oră.
Rugăm cetățenii municipiului Ploiești să respecte avertizările și recomandările transmise în acest caz de către factorii autorizați.
 
Cele mai importante măsuri de protecție sunt:
 
* în situația în care se sesizează prezența ursului, trebuie apelat numărul de urgență 112;
* evitarea zonei în care a fost semnalat exemplarul de urs;
* rămânerea în locuințe;
* păstrarea distanței față de animal;
* să nu încerce să fotografieze/filmeze exemplarul de urs;
* să nu hrănească animalul.