Primăria se pregăteşte pentru deszăpezirea Ploieştiului

Daniel Dimache -

Primăria se pregăteşte pentru deszăpezirea Ploieştiului

Comandamentul de deszăpezire al Municipiului Ploiești, coordonat primarul Adrian Dobre, s-a întrunit astăzi, 08 ianuarie 2019, în ședință de lucru, ca urmare a prognozei meteorologice pentru perioada următoare referitoare la posibilitatea apariției de ninsori, lapoviță și înregistrarea de temperaturi scăzute. 

                În acest sens, în conformitate cu planurile de intervenție, au fost stabilite principalele măsuri preventive și de intervenție operativă pentru gestionarea situațiilor generate de aceste fenomene.

                Astfel, au fost luate măsuri pentru verificarea utilajelor pentru deszăpezire și a stocurilor de material antiderapant, în vederea intervenției pentru menținerea viabilității rețelei de drumuri din municipiul Ploiești. S-a stabilit să se acționeze preventiv pentru combaterea poleiului.

                Primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, a insistat ca schimburile de lucru și aprovizionarea utilajelor de către operatorul de salubritate cu materiale antiderapante să se facă asigurându-se continuitatea acțiunilor de intervenție în teren.

                De asemenea, s-au stabilit măsuri pentru asigurarea în bune condiții a transportului public de persoane.              

                Pentru probleme deosebite, persoanele în vârstă sau aflate în dificultate pot să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Ploiești, la numărul de telefon 0244/954, pentru a se putea interveni în mod operativ. De asemenea, cetățenii sunt rugați să solicite intervenții necesare pentru această perioadă la Dispeceratul Primăriei Municipiul Ploiești, la numărul de telefon 0244/984.

Totodată, Primăria municipiului Ploiești informează persoanele interesate că adăpostul de noapte, cu sediul în B-dul Petrolului, nr.8, este deschis permanent în această perioadă. Menționăm că adăpostul are o capacitate de 50 de locuri, care pot fi suplimentate cu un număr de 30 de saltele. Având în vedere condițiile meteo, chiar dacă locurile nu sunt suficiente, vor fi găsite soluții ca toate persoanele care solicită găzduire să fie primite în centrul de noapte.

                Primăria facem apel la persoanele fizice, precum și la agenții economici ce își desfășoară activitatea în municipiu, să curețe zăpada din fața sediilor, a magazinelor și a locuințelor, obligație prevăzută în regulamentului local privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploieşti.