Primăria vrea să-i „mute” pe ploieștenii iubitori de fotbal, de pe arena Ilie Oană, în… sala Olimpia? Așa ar „zice” un proiect de HCL depus de către edilul-șef al municipiului!

Dragos Trestioreanu -

Primăria vrea să-i „mute” pe ploieștenii iubitori de fotbal, de pe arena Ilie Oană, în… sala Olimpia? Așa ar „zice” un proiect de HCL depus de către edilul-șef al municipiului!

Scriam, azi-noapte, de continuarea „meciului de ping-pong” dintre Primăria Ploiești, în fapt edilul-șef al municipiului, și clubul de fotbal ACS Petrolul ’52, din eșalonul secund național. Un „meci” care arăta a fi fără sfârșit! Iată însă, după cum scrie colega Cristina Iancu, de la siteul www.stiriactuale.ro, că primarul pare decis totuși să-i pună capăt și să aibă domnia sa… fluierul final! Astfel încât, a depus un proiect de HCL, supus luni, 13 septembrie 2021, analizei și a eventualului vot al Consiliului Local Ploiești. Ce cere, în scris, primarul? Nici mai mult, nici mai puțin decât aprobarea acordării, cu titlu gratuit, a mărcii PETROLUL PLOIEȘTI… secției de baschet din cadrul Clubului Sportiv Municipal, aflat sub pulpana primăriei!!! Să fiu iertat, dar seamănă deja a joc de copii: „nu vrei ca mine, îți arăt eu!”. Acum, ce crede domnia sa? Că îi va muta pe toți iubitorii de fotbal ploieșteni, dar nu numai, de pe arena Ilie Oană, în sala Olimpia?!? Ca unul care iubesc baschetul de destui ani și am și visat, odată, ca fosta CSU Asesoft Ploiești să se numească tot Petrolul, asta a fost o altă gâscă în altă traistă! Nici nu era vorba pe-atunci de vreo marcă pusă în joc. Îmi doream numai ca Asesoftul să aibă un nume foarte iubit în Ploiești și, pe cale de consecință, culorile galben-albastre. Ar fi meritat-o un club care a câștigat titluri naționale la foc continuu, mai bine de un deceniu, a luat și o cupă europeană și pe cea națională, a ajuns în Top 32 al celei de-a doua ca importanță competiții continentale etc. Nu m-aș fi gândit vreodată că va veni cineva, într-o zi, și ar vrea să dea la baschet, dar unei echipe aflate abia la început de drum în primul eșalon, marca PETROLUL PLOIEȘTI, în dauna clubului urmaș al celor care au ridicat numele de PETROLUL la nivel de brand!

Aud însă că, în ședința de luni a CL Ploiești, consilierii locali nu s-au grăbit să dea vot favorabil proiectul de HCL al edilului-șef, apreciind că mai trebuie analizat documentul, lăsând-o astfel pe altădată. Chiar dacă m-aș fi așteptat să-l fi respins din prima, e bine și așa, că au amânat – nu știu și până când – o discuție care, să fiu iertat, era una la mintea cocoșului. Dacă baschetul contribuise la marca PETROLUL, atunci avea tot dreptul să o primească. Însă, cum nu a avut nici în clin, nici în mânecă – sigur, Mircea și Virgil Dridea, Eduard Iuhas și Alexandru Boc sau regretații Mihai Ionescu, Vasile Sfetcu, Gheorghe Pahonțu, Gheorghe Florea, Mihai Mocanu, Petre Dragomir, Constantin Moldoveanu, Alexandru Badea, Pall Sandor, Dumitru Munteanu și alții nu au aruncat mingea la coș decât, poate, prin cantonamente, așa, ca o relaxare! -, este limpede că marca nu poate fi acordată decât clubului fostelor glorii! Mai ales că oficialii acestuia au și propus să participe totuși la licitație pentru exact marca pe care primarul vrea s-o acorde gratuit secției de baschet a CSM-ului! În acest context, îmi amintesc cât de vehemenți au fost suporterii, în urmă cu cinci ani, atunci când s-a pus problema unui… CSM Petrolul la fotbal. Ce scandal a ieșit! Să aprobe ei acum, din USP sau fără să aibă apartenență la vreo uniune, acordarea mărcii… baschetbaliștilor de la clubul sportiv al primăriei ploieștene? Nu prea cred. Dacă, prin acest proiect de HCL, s-a dorit să se strângă cu ușa conducerea ACS Petrolul ’52 pentru a licita pentru toate cele șase mărci, ca și pentru o asociere, calculul, în eventualitatea în care o fi existat, pare numai o răzbunare de doi lei. Apropo, ce clauză de performanță ar fi fost pusă pentru BC CSM Petrolul Ploiești? Titlul național? Calificarea în cupele europene? Sau menținerea în cel dintâi eșalon? Cred că a venit timpul să se renunțe la glume dintre astea negustate, sunt convins, de niciun iubitor de Petrolul din Ploiești! E sport, e fotbal, nu baschet, nu circ, domnilor!

Foto: www.realitateadeprahova.ro și www.observatorulprahovean.ro