Primarul Bușteniului bagă adânc mâna în buzunar pentru Petrolul ’52. Blejoiul acceptă devansarea meciului direct. Ploieștiule, mai exiști?!?

Dragos Trestioreanu -

Primarul Bușteniului bagă adânc mâna în buzunar pentru Petrolul ’52. Blejoiul acceptă devansarea meciului direct. Ploieștiule, mai exiști?!?

Momente paradoxale pentru echipa care se luptă să continue tradiția de aproape un secol a Petrolului. Deoarece locul unei formații din Ploiești care poartă numele de Petrolul este, în mod firesc, pe arena Ilie Oană, înainte de debutul oficial, acasă, în campionatul Ligii A Prahova, trebuia plătită, la fel de firesc, chiria stadionului. Asta pentru sâmbătă, 27 august 2016, ziua partidei cu AS Tufeni-Băicoi. Și din ditamai Ploieștiul nu s-a găsit nimeni care să facă gestul, așa că, probabil jenat din acest motiv, primarul stațiunii montane Bușteni, Emanoil Savin (foto în mijloc, între președintele Cristian Vlad și antrenorul principal Octavian Grigore; Facebook), a băgat iar mâna adânc în buzunar pentru Petrolul și a pus pe masă, acum, 6.000 de lei. Adică, banii care să acopere și aprinderea instalației de nocturnă, în repriza secundă! Anul trecut, procedase la fel la câteva meciuri ale de-acum falimentatei SC FC Petrolul!

Drept urmare, Cristi Vlad a putut face cerere oficială de închiriere a arenei, la administratorul acesteia, CSM, cel care urmează să-și dea OK-ul joi, 25 august, adică la cinci zile de la data aprobării tarifelor de către Consiliul Local Ploiești, termen cerut de lege. Nefiind însă motive de vreun refuz, disputarea meciului dintre Petrolul ’52 Ploiești și AS Tufeni-Băicoi se poate spune că este ca și bătută în cuie, sâmbătă, de la ora 19.00.

Emanoil savin cu Cristi Vlad si Tavi Grigore, FacebookÎn altă ordine de idei, duelul mult așteptat cu echipa CS Blejoi, programat în etapa a III-a a campionatului Ligii A Prahova, care urma a se desfășura pe cochetul stadion din comuna prahoveană, a fost devansat, la cererea conducerii Petrolului ’52, cu patru zile, adică de sâmbătă, 3 septembrie, ora 11.00, pentru marți 30 august, ora 18.00. De subliniat fair play-ul oficialilor de la Blejoi, care nu s-au pus contra devansării confruntării din tur, chiar dacă astfel adversarii lor vor benficia, și într-un al treilea meci, de cei doi fotbaliști împrumutați de la Petrolistul Boldești până înaintea startului Ligii a III-a, Alexandru Puchea și Mihai Vasile Micu. Cu atât mai mult de apreciat acceptul celor de la CS Blejoi, cu cât jumătate dintre comp0nenții lotului lor vor veni la meci direct de la… serviciu! Dar tot fair play se poate numi și decizia președintelui Cristi Vlad și a antrenorului principal Tavi Grigore de a lăsa la latitudinea oficialilor blejoieni folosirea, în meciul direct, a celor doi juniori împrumutați de Petrolul ’52, atacantul Cosmin Lambru – a debutat cu două goluri și un assist, contra CS Ceptura – și Eugen Rudaru. Cei doi, reamintesc, au fost prezenți la primul antrenament, cel de pe arena Ilie Oană, al trupei ploieștene, după care au trecut, puțin mai târziu, respectiv mai devreme, la CS Blejoi.

Analizând cele două gesturi, al primarului Bușteniului și al conducerii echipei din Blejoi, nu are cum să nu se pună întrebarea: oare, în Ploiești, nu mai există oameni cu bani care să susțină, din proprie inițiativă și din propriul buzunar, o echipă numită Petrolul?!? Dragostea pentru o echipă nu ține de niște inițiale de dinaintea numelui sau de niște cifre de după acesta. Când iubești iubești, nu pui fel de fel de condiții! Ajută prahovenii Petrolul, iar unii ploieșteni se fac că… plouă?!?