Primarul din Lipăneşti va fi suspendat? Află ce răspunde Prefectura Prahova

Redactia -

Prin corespondenta transmisa de catre Curtea de Conturi a Romaniei, inregistrata la Institutia Prefectului in data de 24.10.2012, in legatura cu rezultatul actiunii de audit financiar asupra contului de executie bugetara pentru anul 2011, efectuat la U.A.T. Lipanesti, se aduce la cunostinta prefectului constatarea unor fapte cauzatoare de prejudicii si pentru care exista indicii ca au fost savarsite cu incalcarea legii penale de catre primarul localitatii Lipanesti, d-l Viorel Robert Nica si de catre alte persoane cu atributii in domeniu (administrator public, referent contabilitate, alti functionari).
In temeiul Legii nr.94/1992 de organizare si functionare a C.C.R., potrivit prevederilor art. 45, se solicita Prefectului suspendarea, in conditiile legii, a Primarului comunei Lipanesti. Totodata, Curtea de Conturi face cunoscut faptul ca a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti, cu privire la aspectele constatate.
Analizarea solicitarii privind suspendarea din functie a primarului isi are sediul materiei in prevederile art.71, alin.1, din Legea 215/2001 a Administratiei Publice Locale: “mandatul primarului se suspenda de drept numai in cazul in care acesta a fost arestat preventiv”. In aceasta situatie, solicitarea Curtii de Conturi privind suspendarea nu intruneste conditiile prevazute de Lege care sa confere posibilitatea emiterii Ordinului de suspendare, pana la acest moment nefiind comunicata de catre instanta de judecata masura arestarii preventive.