Primarul George Barbu – plecat în vacanță de Revelion la scuba diving și safari, Azuga – în cea mai cruntă criză de apă

Daniel Dimache -

Primarul George Barbu – plecat în vacanță de Revelion la scuba diving și safari, Azuga – în cea mai cruntă criză de apă

 

Stațiunea Azuga se confruntă cu cea mai grea criză de apă, de pe la jumătatea lunii decembrie a anului trecut. De la gospodăriile populației, la pensiuni și până la hotelurile din stațiune, abonații au fost lăsați fără apă ore în șir și chiar zile întregi, din diverse cauze pe care autoritățile, compania de distribuție apă potabilă, Hidro Prahova și Primăria Azuga, în speță primarul George Barbu, le-au invocat, cu destulă întârziere, în fața oamenilor extrem de vehemenți, pe bună dreptate. Situația inițială o puteți afla din articolul publicat de noi, în 28 octombrie, pe care îl puteți citi aici: Stațiunea Azuga, lăsată fără apă de Sărbători. Hidro Prahova și primarul încasează blesteme de la azugeni

Povestea nu s-a terminat, însă, și capătă dimensiuni grotești, ce vizează sfidarea și ridicolul. Să analizăm puțin situația. Azugenii, dincolo de explicații puerile și promisiuni deșarte, rămân în continuare fără apă pentru consumul propriu, pentru o minimă igienă și practic muritori de foame, cu sursele de venituri reduse drastic, aproape întregul oraș trăind din turismul care s-a gripat exact în perioada cea mai importantă a anului, Sărbătorile de Iarnă. Sunt afectate capacitățile de cazare, magazinele, unitățile de alimentație publice, monitorii de schi, transportul prin cablu, toată activitatea de la pârtii, din cauza turiștilor alungați de lipsa apei potabile la robinet. Pentru că situația a persistat și de la Revelion, și în zilele care au urmat.

Dacă privim în trecut, inclusiv la stațiunile din jur, primari responsabili, cu rezultate excelente în administrație, aveau obiceiul să rămână în localitate în perioada vacanței dintre ani, chiar în condițiile în care lucrurile erau bine puse la punct, pentru a avea sub control situația și a organiza edilitar localitatea, iar apoi aveau timp să-și facă propriile vacanțe pe unde doreau, după ce trecea vârful de sezon.

 

La Azuga, nu se întâmplă așa. În condițiile pe care le-am prezentat, de maxime probleme și amenințări iminente, primarul George Barbu pleacă într-o ”binemeritată” vacanță, chiar de Revelion, în locuri exotice. Dintre palmieri, primarul și partenera sa de viață, care îi este și consilierul personal în cadrul Primăriei Azuga (!!!), le fac cu mâna zâmbitori azugenilor, le urează ”la mulți ani!” și ”un an nou plin de satisfacții plin de satisfacții și bucurii”. Apoi merg fericiți și fac scuba diving în ape cristaline (ei au acolo apă din belșug…) și safari în deșert. Imortalizate în poze pe care chiar doamna, entuziastă, le-a postat pe pagina sa de facebook, ca să-și împartă bucuria cu cei de acasă. E adevărat, domnul primar George Barbu nu apare în aceste poze de aventuri exotice, însă i se simte prezența, de pildă în persoana misteriosului scufundător care o ține de mână pe doamna Mădălina Coman, la scuba diving.

La mulți ani, domnule primar!