Primarul Ion Ioniţă a depus jurământul pentru al optulea mandat de edil al comunei Vărbilău

Daniel Dimache -

Primarul Ion Ioniţă a depus jurământul pentru al optulea mandat de edil al comunei Vărbilău

Luni, 26 octombrie, primarul Ion Ioniţă a depus jurământul pentru cel de-al optulea mandat de edil al comunei Vărbilău. A fost o festivitate cu totul deosebită, care a adus bucurie, dar şi puţină melancolie celui mai experimentat și longeviv primar din judeţul Prahova, probabil și din țară, dar și cu emoții multe pentru consilierii locali , în special pentru cei aleși la primul mandat.

Au reprezentat Prefectura la şedinţa de învestire, pentru a da citire ordinului de prefect chiar subprefectul George Brezoi, mărturisind că a ales special să participe la ceremonia de la Vărbilău, în această perioadă desfăşurându-se peste 100 de acţiuni similare în tot judeţul, fiind însoţit de consilierul juridic Ana Ariciu. Oaspete de onoare a fost deputatul Rodica Paraschiv, parlamentarul PSD responsabil pe Colegiul Valea Slănicului în acest mandat.

Părintele Gabriel Pitulice, preot paroh la Parohia cu Hramurile Sfântul Nicolae, Sfânta Treime şi Acoperământul Maicii Domnului, a ţinut la început o slujbă de binecuvântare, care a mers la sufletele întregii asistenţe. Apoi, desfăşurarea activităţii s-a derulat sub atenta îndrumare a secretarului Florin-George Cojocaru, şedinţa fiind prezidată de cel mai în vârstă consilier local, Gheorghe Popa, asistat de cele mai tinere două doamne consilier, Alina-Georgiana Teleanu şi Loredana-Mariana Iszac.

Unul câte unul au depus jurământul membrii noului Consiliu Local:

Anghel-Panaitescu Dragoş-Gili (PNL)

Anghelache Pompiliu-Cristinel (PSD)

Cojocaru George (PNL)

Dumitru Doru (PSD)

Duţescu Florin-Bogdan (PSD)

Ilie Vasile (PNL)

Ion Marius-Adrian (PSD)

Iszac Loredana-Mariana (PNL)

Luncă Nicolae-Ion (PSD)

Moiceanu Adrian (PNL)

Popa Gheorghe (PSD)

Teleanu Alina-Georgiana (PSD)

Toma Gina-Ionelia (PNL).

Urmează, în următoarea şedinţă de Consiliu Local, să aibă loc învestirea consilierilor locali PSD Grigore Ion şi Mânzicu Mădălina Ioana, intraţi în Consiliul Local în urma renunţării voluntare la funcţie de către primarul Ion Ioniţă şi consilierul Anghel Mircea.

Momentul principal al festivităţii a fost depunerea jurământului de către primarul Ion Ioniţă: „Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bunăcredinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei Vărbilău. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

Puţine cuvinte, dar puternice, cu o încărcătură deosebită rostite, cu mâna pe biblie, mai întâi de fiecare consilier şi în final de primarul ales al localităţii.

În discursul rostit după depunerea jurământului, al primarului Ion Ioniţă s-au simţit şi bucuria momentului, speranţa, şi-au făcut loc şi planuri pentru viitor. Momentul de cea mai mare intensitate s-a petrecut când, în zi de mare sărbătoare de Sfântul Dumitru, edilul şi-a evocat părinţii cu un tremur în voce, după ce mai înainte vorbise cu însufleţire de iubirea pentru Vărbilău, care l-a însoţit întotdeauna pe parcursul celor aproape trei decenii cât a condus administraţia publică locală.

Au urmat felicitările şi apoi a… început noul mandat.

A fost o zi atât de frumoasă, părând că toamna nu e nicăieri pe Pământ mai mângâietoare şi mai rodnică decât la Vărbilău.