Primarul Iulian Bădescu negociază cu LukOil achiziţionarea bazei sportive din Telejean

Redactia -

Invitat la o emisiune de sport de la o televiziune locală, primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu (foto; www.phon.ro) a făcut public că se află în negocieri avansate cu firma rusă LukOil, care deţine rafinăria de pe platforma industrială Teleajen, cumpărarea bazei sportive a acesteia, pentru a putea fi folosită, apoi, de Centrul de Copii şi Juniori al SC FC Petrolul, dar nu numai. Bădescu, care şi-a asumat această idee, a precizat că – după preluare şi modernizare – se va construi un bazin de înot şi se vor amenaja terenuri de tenis în jurul actualei arene de fotbal. El a anunţat că preţul solicitat de LukOil este de un milion de euro, dar sunt speranţe ca pretenţiile financiare să fie reduse chiar şi până la 250.000 sau cel mult 300.000 de euro, bani pe care municipalitatea i-ar avea. Dar se aşteaptă, curând, votul de la viitoarea şedinţă a Consiliului Local Ploieşti. Edilul-şef a gândit această achiziţie pentru a le oferi copiilor locul unde să facă sport, recunoscând că bazele sportive din oraş sunt într-un număr insuficient.

În aceeaşi emisiune, primarul Iulian Bădescu a vorbit şi despre sala Olimpia şi hipodrom. Din ce s-a înţeles, cea dintâi – deşi ar avea termen de finalizare, decalat, în luna martie a anului viitor – nu ar fi exclus să fie terminată chiar în iulie! În privinţa celui din urmă, situaţia este şi mai complicată, în sensul că Primăria Ploieşti nu are fondurile financiarei necesare refacerii singurului hipodrom de trap din România, cifrate la circa nouă milioane de euro. Astfel încât, a trebuit făcut un proiect şi cerute fonduri europene. Numai că procedura de obţinere a acestora este anevoioasă, sumele eliberându-se după evaluări seriose ale unor firme priviate neutre, abia după aceea putându-se trece la licitaţie pentru alegerea constructorilor. Bădescu a spus însă şi licitaţiile pot fi întârziate, în eventualitatea în care vor exista contestaţii, fapt obişnuit la asemenea investiţii.

Tot la postul de televiziune local, primarul a mărturisit şi că intenţionează, pe viitor, să exploateze mai mult arena Ilie Oană, în vederea obţinerii de fonduri pentru municipalitate, urmând ca stadionul să fie folosit astfel şi pentru concerte. În plus, el a declarat că, în situaţia în care SC FC Petrolul ar fi acceptat să-l preia în concesiune, ar fi trebuit, printre altele, să plătească impoziite pe construcţie şi teren de nu mai puţin de un miliard de lei vechi/lună. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care actualul preşedinte al consiliului de administraţie al clubului găzarilor, Flroian Walter, a refuzat concesionarea, optând pentru chirie. Bădescu a avut cuvinte de apreciere la adresa acestuia, pe care a ajuns să-l cunoască foarte bine, de când a venit la Ploieşti, de la Cluj, şi de care a spus că este un o peesoană foarte echilibrată, având idei interesante pentru echipa de fotbal. Deşi Primăria Ploieşti nu are niciun reprezentant în CA al SC FC Petrolul, neimplicându-se, drept urmare, în niciun fel în viaţa echipei, edilul-şef a reiterat intenţia municipaltiăţii de a acorda o bonificaţie clubului „lupilor”, în caz de mare performanţă. Astfel, dacă va obţine acordul consiliului local, Iulian Bădescu a propus ca o sumă de două milioane de euro să fie oferită în situaţia în care Petrolul va ocupa unul dintre primele patru locuri ale ierarhiei Ligii I, la finele campionatului, sau de un milion de euro, pentru plasarea pe una dintre poziţiile V-X. Mai nou, edilul Ploieştiului se gândeşte să supună la vot legislativului local şi o „primă” de un milion de euro dacă „lupii” vor câştiga Cupa României-Timişoreana.