Primarul Iulian Bădescu se întâlneşte miercuri să discute situaţia de la clubul găzarilor cu acţionarii Florian Walter şi Daniel Capră

Redactia -

Receptiv, în regim de urgenţă, faţă de semnalele cu privire la situaţia actuală de la SC FC Petrolul, primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu (foto; www.rtv.net), i-a invitat la o întâlnire, miercuri, 30 ianaurie 2013, la ora 11.00, la „Casa Albă”, pe acţionarii Florian Walter şi Daniel Capră. După cum a recunoscut, edilul şef a discutat cu cel din urmă, care se afla la Lara, pentru câteva zile, împreună cu echipa. Cum Daniel Capră se va întoarce în ţară marţi, întâlnirea a fost fixată pentru a doua zi. Directorul general a declarat luni, la postul de televiziune DigiSport, că va fi prezent la primărie, dar că, la club, nu există niciun fel de probleme. Iar dacă Florian Walter ar vrea să demisioneze, nu o poate face decât din postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul, domnia sa având altfel calitatea de sponsor, printr-un contract de publicitate al firmei lui, ROMPREST, al cărei nume este inscripţionat pe tricourile „galben-albaştrilor”.

Pe siteul primăriei, primarul Bădescu a declarat că „nu ne putem permite, în condiţiile în care ploieştenii au făcut atât de multe sacrificii pentru acest club, în ultimii ani, să periclităm imaginea unui adevarat simbol al Ploieştiului.  E datoria noastra faţă de generaţia lui Mircea Dridea, faţă de suporterii minunaţi ai Petrolului şi faţă de copiii noştri”. Pe acelaşi site, se explică şi de ce edilul şef le-a solicitat acţionarilor de la SC FC Petrolul să se întâlnească. Mai exact, pentru că echipa joacă pe arena Ilie Oană, aflată în patrimoniul municipalităţii, ca şi denumirea şi palmaresul acesteia. În plus, se reaminteşte că, în urma unei hotărâri a Consiliului Local Ploieşti, clubul va putea primi 3 milioane de euro pentru o clasare între primele cinci echipe ale Ligii I, la finele actualei ediţii de campionat, şi va câştiga şi Cupa României-Timişoreana. Şi dacă nu ar obţine trofeul competiţiei KO şi va ocupa una dintre poziţiile 1-5 în primul eşalon, atunci se vor oferi două milioane de euro, iar pewntru locurile 6-10, un milion. În ziua întâlnirii, se aude că un grup numeros de fani ai „lupilor” intenţionează a se deplasa la primărie, pentru a afla cât mai repede, rezultatul discuţiilor dintre părţi.