Primarul Marius Constantin: „La sfârşitul anului 2019, oraşul Băicoi va fi 100% asfaltat”

Daniel Dimache -

Primarul Marius Constantin: „La sfârşitul anului 2019, oraşul Băicoi va fi 100% asfaltat”

În oraşul Băicoi mai sunt circa 24 kilometri de străzi neasflatate, pe care administraţia locală îşi propune să le modernizeze cât mai rapid. Anul acesta vor mai fi asfaltaţi 15-20 de kilometri de străzi.
„Prioritatea noastră, a administraţiei publice locale, este să nu mai avem străzi neasfaltate în oraşul Băicoi, este inadmisibil pentru perioada în care trăim. Estimez că la sfărşitul anului 2019, oraşul Băicoi va avea asflat pe străzi în proporţie de 100%, la fel şi canalizare. Ne-am dorit iniţial să atingem acest obiectiv încă de la sfârşitul acestui an. Din păcate, trebuie sa mergem şi să reabilităm străzi care figurează ca asfaltate, dar asfaltul este foarte degradat, iar acele artere sunt unele principale pentrut oraş, care fac legătura cu cartierele. Înteleg că şi cetăţenii care locuiesc pe o uliţă, unde sunt 5-6 familii, au dreptul să aibă toate condiţiile, şi le vor avea, dar îi rog să aibă puţină răbdare, pentru că vom ajunge cu asfaltarea şi pe acele străzi”, a declarat Marius Constantin, primarul oraşului Băicoi.
Pentru anul 2018, au fost alocate de la bugetul local 5 miliarde lei vechi pentru asfaltare. Lucrarea de proiectare şi execuţie este în curs de licitare şi se speră ca, după desemnarea câştigătorului, în luna august să înceapă activitatea. În cursul acestui an, se vizează asfaltarea integrală a arterei principale – strada Republicii – precum şi a cartierelor Tufeni şi Ţintea, dar şi a altor artere de circulaţie.
Administraţia publică locală are în vedere şi un proiect privind realizarea unei şosele de centură a oraşului, a mai declarat primarul Marius Constantin.