Primarul Valeriu Lupu: „După doi ani de chin am reuşit să arăt că există pe hartă şi comuna Bărcăneşti”

Daniel Dimache -

Primarul Valeriu Lupu: „După doi ani de chin am reuşit să arăt că există pe hartă şi comuna Bărcăneşti”

În urma unor tentative ale responsabililor pentru inundaţiile din comuna Bărcăneşti, primarul Valeiu Lupu rupe tăcerea, renunţă la diplomaţie şi arată cu degetul instituţiile, de la nivel judeţean şi până la nivel de Guvern şi Parlament, care vreme de doi ani de zile cât Primăria Bărcăneşti a făcut demersuri prin care se putea preveni situaţia, localitatea şi problema oamenilor de aici a fost tratată cu indiferenţă crasă, dar edilul precizează şi persoana de unde a venit un surpinzător şi nesperat ajutor în decurs de numai două zile. A fost nevoie ca apa să blocheze circulaţia pe un drum naţional şi să pătrundă în case şi gospodării, pentru ca diverse autorităţi să-şi asume situaţia şi să facă intervenţiile necesare. Publicăm integral comunicatul de presă remis redacţiei noastre:

„Stimati cetateni,
Azi, 20 iulie 2018, ramane o zi importanta in istoria comunei noastre, deoarece, dupa doi ani de chin am reusit sa arat ca exista pe harta si comuna Barcanesti. Inca din octombrie 2016 am trimis nenumarate cereri de ajutor catre Parlamentul Romaniei, Guvernul Romaniei, Agentia de Mediu, CJ PH, Prefectura si diversilor deputati de Prahova, Lukoil SA, inclusiv reclamatie la IPJ PH, la care nu am primit niciun raspuns. Am incercat sa le explic ca tubulatura subdimensionata de sub Lukoil si sensul giratoriu este strict domeniul lor. Am facut tot ce a depins de primarie. Aceste lucruri nu le-am facut publice, deoarece am crezut ca va veni si ziua cand adevarul va iesi la suprafata. Si aceasta zi a venit -19 iulie 2018, cand in primaria Barcanesti a intrat un deputat de PH – Andreea Cosma si m-a intrebat care este problema si cum poate sa ma ajute.
Drept urmare, astazi, 20 iulie 2018, ora 8, au venit in primaria Barcanesti majoritatea conducerii CNAIR BUCURESTI, secretari de stat in Ministerul Transporturilor (domnul Iordachescu si doamna Munteanu), domnul subprefect Draganescu, domnul director Ciobanu, etc. 
Rezultatul – au recunoscut ca lucrarea este PROPRIETATEA STATULUI, ADICA DE INTERES NATIONAL si nu de interes local (eu prevazusem in buget banii ptr aceasta lucrare, numai ptr a debloca aceasta situatie). Drept urmare, isi vor face lucrarea in regim propriu si deja, azi, la ora 14 mi s-a transmis avizul de principiu al CNAIR BUCURESTI pentru eliberarea autorizatiei de construire.
Deci, inca o data am avut dreptate. Am fost batut cu pietre tocmai de acei oameni care au adus aceasta comuna unde este acum. Si am tacut, dar ati tacut si dvs atatia ani. 
Pentru cei afectati, va promit ca o sa ma implic foarte puternic pentru a gasi sursele necesare in a va ameliora pagubele. 
Va multumesc tuturor, si celor care v-ati pierdut increderea si celor care ati crezut in continuare in mine .
Multumesc inca o data Viceprimarului, care in ciuda tineretii a facut fata situatiei catastrofale si nu in ultimul rand, salariatilor primariei care au fost la datorie non stop. 
Voi lupta pana la capat si stiu ca intr-o zi aceasta comuna va deveni moderna, cu adevarat europeana . 
Pentru mai multe informatii despre activitatea mea va invit in primarie si chiar la sedintele de consiliu local. 
Va anunt ca in acelasi timp sunt in grafic si cu celelalte solutii ptr combaterea inundatiilor, numai ca procedura este de durata. Atata timp cat stiu ca nu mint, nu fur, am grija de banul public si VREAU, nu am teama de nimeni si nimic. Voi pleca asa cum am venit. 
Primar Lupu Valeriu”