Primarul Volosevici încearcă să salveze de la închidere piețele și Halele Centrale

Daniel Dimache -

Primarul Volosevici încearcă să salveze de la închidere piețele și Halele Centrale

            Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, are în vedere protejarea activităţii comercianților din pieţele ploieştene şi a decis luarea unor măsuri, care să asigure condiții de siguranță atât pentru comercianți, cât şi pentru  ploieștenii cumpărători.

            În contextul Hotărârii Guvernului nr. 935/05.11.2020, publicata în Monitorul Oficial nr. 1042/06.11.2020, edilul şef al municipiului Ploieşti a dispus, astăzi, următoarele măsuri:

  • C. Hale şi Pieţe S.A trebuie ca, până în seara zilei de 08 noiembrie a.c., să desfiinţeze perimetrele cu policarbonat din pieţele Nord, Vest, Mihai Bravu şi piaţa centrală a oraşului, pentru a se realiza spaţii deschise şi a se evita, astfel, intrarea sub incidenţa actului normativ mai sus amintit;

 

  • Deoarece activitatea pieţei Malu Roşu se desfăşoară într-un spaţiu închis, pentru a veni în sprijinul ploieştenilor din cartier, vor fi amenajate, în exterior, aproximativ 10 tarabe, care vor funcţiona între orele 09.00 – 18.00. La finalul programului, în acel perimetru se va face curăţenie generală;

 

  • Oborul ploieştean va fi închis, începând cu data de 09 noiembrie 2020;

 

              Totodată, în urma unei discuţii telefonice pe care primarul municipiului Ploieşti a purtat-o, astăzi, cu premierul României, domnul Ludovic Orban, s-a stabilit ca, în eventualitatea închiderii  activităţii comerciale din interiorul Halelor Centrale Ploieşti, aceasta să fie reamenajată pentru producătorii autohtoni, în exteriorul clădirii respective, pe modelul structurilor amplasate pe domeniul public, în perioada târgurilor de profil.

(Fotografie cu caracter ilustrativ)