Primele măsuri ale autorităţilor din Ploieşti privind epidemia coronavirus

Daniel Dimache -

Primele măsuri ale autorităţilor din Ploieşti privind epidemia coronavirus

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Ploieşti s-a întrunit astăzi şi a luat prima hotărâre privind epidemia cu noul coronavirus. De fapt, sunt măsuri să zicem de rutină, vizavi de aprovizionarea persoanelor aflate în izolare sau carantină, poate şi ţinând de faptul că în Prahova nu au fost până acum cazuri de infectare. Vă prezentăm hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă: 

HOTĂRÂREA nr.l

a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti,

Art.l – Persoanele aflate în autoizolare pe teritoriul Municipiului Ploiesti, pot fi ajutate în aprovizionarea cu apă si alimente de către rude şi/sau prieteni. Dacă este necesar, persoanele aflate în autoizolare pot solicita sprijinul A.S.S.C (Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti) aprovizionarea cu alimente, apă si bunuri necesare traiului.

Art.2 – Supravegherea persoanelor autoizolate voluntar la domiciliu pe teritoriul Municipiului Ploiesti, va fi asigurată de Poliţia Locală Ploiesti. În caz de nevoie, se va solicita sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, pentru menţinerea ordinii publice şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice.

Art.3– În spaţiile de carantină identificate în Municipiul Ploieşti, de către D.S.P. Prahova, A.S.S.C. va asigura apa, hrana şi produsele de igienă specifice. Sumele aferente pentru cheltuielile necesare aplicării măsurilor stabilite, vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Ploieşti şi vor fi puse la dispoziţia A.S.S.C.

Art.4 -Prevederile Hotărârii nr.1/02.03.2020 a Comitetului Judetean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova se aplică în mod corespunzător în Municipiul Ploiesti.