Încep noutățile adevărate la FC Petrolul! O revenire după aproape un deceniu și încă două apariții în premieră absolută, miercuri seară pe arena Ilie Oană. Dacă se și semnează toate contractele până atunci!

Dragos Trestioreanu -

Încep noutățile adevărate la FC Petrolul! O revenire după aproape un deceniu și încă două apariții în premieră absolută, miercuri seară pe arena Ilie Oană. Dacă se și semnează toate contractele până atunci!

După o primă săptămână, cea a reluării pregătirilor și a trecerii treptate și la două antrenamente, perioadă de timp în care singura noutate a fost împrumutul, din nou, al fundașului dreapta Florin Borța (foto mijloc jos), de la CSU Craiova, evaluarea tânărului Mario Luis Nicolescu neputând fiind pusă în același capitol, acesta și părăsind deja trupa ploieșteană, de-acum apar și noutățile hai să le zic adevărate. Drept urmare, miercuri, 15 iunie 2022, ar putea fi semnate trei contracte. Unul – cu fotbalistul care ar reveni la un FC Petrolul după nouă ani, iar două, cu jucători ce vor ajunge la clubul găzarilor în premieră absolută. Dar, până la ei, haideți să vedem și ce altceva a mai fost nou!

Din această săptămână, a doua, s-a prezentat la antrenamente și fundașul central stânga Antoniu Manolache (foto jos), care a beneficiat de câteva zile de vacanță în plus, post-barajul pierdut de către divizionara C CSM Reșița, trupă la care a fost detașat în iarnă. Se aude însă că, deși are statutul de „under” pentru Liga 1, Manolache nu ar urma să rămână pe loc, ci posibil să fie împrumutat din nou. A revenit și Borța, și el primind liber, după reunire, tot după un baraj pierdut, de către Concordia Chiajna, ultima sa formație. Aceea care nu a reușit să promoveze în primul eșalon. După plecarea lui Nicolescu, a venit la probe un fundaș central provenind de la gruparea ilfoveană mai sus-menționată. Născut în 2002, și despre Cristian Petre (foto mijloc sus) se aude că nu ar mai sta mult sub monitorizarea staff-ului tehnic condus Nicolae Constantin.

Cât privește numele mai sonore, doi fotbaliști din Liga 1 și unul din cea a Ungariei, totul depinde miercuri, așa cum scriam mai sus, dacă vor ajunge la un numitor comun cu oficialii ploieșteni. De subliniat că despre ajungerea la FC Petrolul a celor trei a scris marți, 14 iunie, siteul postului de televiziune Digisport. În ordinea conologică a apariției numelor lor ca posibile achiziții, ei sunt: atacantul nord-macedonean Mirko Ivanovski (ex-Dinamo București), mijlocașul de bandă Gheorghe Grozav (foto sus; ultima oară la MTK Budapesta) și mijlocașul central Lucian Dumitriu (ex-CS Mioveni). Cu toții au evoluat, de-a lungul timpului, la câteva echipe de pe prima scenă a fotbalului românesc, având – deci – experiența celui dintâi eșalon autohton.

Decizia de a reveni la Ploiești, după aproape un deceniu, a lui Gicu Grozav este legată, fără îndoială, de căsătoria lui, de dată mai recentă, cu o internațională de handbal. Legitimată la campioana națională en-titre Rapid București, Sorina Tîrcă (foto, în stânga) este fiica celebrei Mariana Tîrcă (foto, în dreapta). Cum, probabil, în București, nici FCSB, nici… Rapid nu au fost interesate de serviciile ex-internaționalului albaiulian Gheorghe Grozav, de o revenire la Dinamo nemaipunându-se acum problema, cea la Petrolul este numai bună. Ajuns la vârsta de 31 de ani, după patru sezoane în prima ligă a Ungariei, la Kisvarda (două campionate), DVTK și MTK, cu ultima retrogradând mai de curând, Gicu Grozav va putea locui în capitala țării alături de mai tânara soție. Și astfel va face o naveta ușoară București-Ploiești și retur. Interesant este că, pentru a prezenta noile (eventuale) transferuri, conducerea clubului a optat pentru un antrenament cu public, în nocturnă, pe arena Ilie Oană, miercuri, 15 iunie, de la ora 20.00.

În privința programului, dacă ședințele de pregătire se desfășoară non-stop, din 6 iunie și până pe 17 iunie, în week-end va fi liber, iar luni, 20 iunie, se va pleca spre Turcia, pentru un cantonament de antrenamente și meciuri-test. Va fi un stagiu care se va încheia pe 1 iulie, cu 15 zile îaaintea startului în Liga 1. Potrivit www.fcpetrolul.ro, se cunoaște, deocamdată, un singur oponent din cantonament, Botev Plovdiv. Adică echipa bulgară la care defuncta SC FC Petrolul îl vânduse pe un fost coechipier al lui Gicu Grozav, internaționalul tunisian Younes Hamza. Stabilit la Ploiești, Hamza s-a retras din activitatea sportivă. În așteptarea ultimelor negocieri de astăzi, rămâne de văzut dacă până la zborul spre Turcia vor mai apărea și alte nume noi sau se vor deplasa direct acolo. Ori – de ce nu? – se vor prezenta în cele două săptămâni de dinaintea debutului campionatului.

Foto: Facebook FC Petrolul, www.realitatea sportiva.net și www.fcpetrolul.ro