Primii pacienţi cu Covid19 la Spitalul Judeţean Ploieşti, transferaţi de la Braşov

Daniel Dimache -

Primii pacienţi cu Covid19 la Spitalul Judeţean Ploieşti, transferaţi de la Braşov
 

Aripa Nord a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, pregătită pentru tratarea pacienţilor cu Covid19, va primi primii 3 pacienţi, aflaţi în stare gravă şi care vor fi tranferaţi dintr-un judeţ vecin.

,,Tocmai am fost informați că trei pacienți infectați cu Covid-19, de la Brașov, vor fi transferați la Secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești!

Prin ordin de la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cei trei pacienți intubați, aflați în stare gravă, vor ajunge cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență și nu la Spitalul Municipal Câmpina, unitate suport pentru pacienții cu Covid-19.

⚠️FOARTE IMPORTANT de stiut: La Spitalul Județean a fost declanșat Planul Roșu și s-au luat deja toate măsurile care se impun într-o asemenea situație pentru primirea pacienților infectați cu coronavirus.

🛑 Trebuie precizat că spațiul în care vor fi internați pe Terapie Intensivă este distinct, cu circuit separat, astfel încât să nu existe riscuri pentru ceilalți pacienți ai spitalului și pentru personalul auxiliar și medical.

Corpul medical din cel mai mare spital prahovean este pregătit pentru a-i primi în siguranță pe cei trei pacienți aflați deja în stare gravă. Medicii sunt în alertă, gata să le acorde tratamentele necesare pentru a-i menține în viață și a le îmbunătăți starea de sănătate celor trei persoane transferate de la Brașov.

Dispunem, pe lângă echipamentele de protecție necesare personalului medical, de aparatura specifică pentru menținerea funcțiilor vitale bolnavilor, iar tunelurile de dezinfecție montate în spital vor reduce orice risc de răspîndire a virusului la intrarea pacienților cu coronavirus proveniți din Brașov.

🙏 Tuturor medicilor, asistentelor medicale, personalului de la Spitalul Județean de Urgență le mulțumesc pentru profesionalism și am încredere că totul va fi bine!„🙏 – Bogdan Toader – Președintele Consiliului Județean Prahova