Primăria Ploieşti – bună de plată la firma care a construit arena Ilie Oană

Redactia -

Firma care a ridicat noua arenă Ilie Oană prin divizia sa din România, „Alpine Bau GmbH”, a primit, potrivit www.prahovabusiness.ro, sentinţă definitivă şi irevocabilă, din partea Curţii de Apel, la procesul intentat Primăriei Ploieşti, cu privire la achitarea unor sume de bani, rezultate în urma construirii stadionului. Instanţa de judecată a luat această decizie după ce a respins recursul formulat de juriştii primăriei, vizând netemeinicia solicitării societăţii comerciale care s-a ocupat de refacerea şi modernizarea arenei de fotbal din Ploieşti.

În acest context, municipalitatea a fost obligată să achite către firma de construcţii din Germania sume importante de bani, în cuantum de „1.989.198,59 lei, reprezentând actualizarea preţurilor, de 65.504 lei, reprezentând penalităţi de întârziere calculate până la data introducerii acţiunii şi în continuare penalităţi de 0,1% pe zi întârziere din debitul principal datorat până la data achitării debitului”. Astfel se precizează în textul hotărârii instanţei, cu obligaţia plăţii imediate. În plus, încă din luna aprilie a acestui an, Primăria Ploieşti a mai fost obligată, tor de instanţă, să le plătească celor de la „Alpine” şi 36.795,37 de lei, drept cheltuieli de judecată.

Însă, procesele dintre părţi nu se vor încheia aici, deoarece pe rol mai există încă două litigii, din aceeaşi speţă, ce sunt în curs de judecare. Rămâne de văzut dacă sumelor precizate mai sus le vor fi adăugate şi altele, la fel de importante, care vor trebui achitate de primărie către firma de construcţii.