Primul eşec pentru „galben-albaştri”, în meciurile-test de la Maribor

Redactia -

Primul eşec pentru „galben-albaştri”, în meciurile-test de la Maribor

Câştigătoarele competiţiei KO din România şi Croaţia, SC FC Petrolul Ploieşti, respectiv NHK Hajduk Split, s-au întâlnit marţi, 25 iunie 2013, pe o micuţă arenă din oraşul Maribor, meciul amical încheindu-se cu victoria la limită, 1-0 (1-0), a echipei antrenate de către fostul mare internaţional Igor Tudor (foto sus – cu faţa, salutându-se cu Cosmin Contra; www.fcpetrolul.ro), ani buni stâlp al defensivei lui Juventus Torino. Singurul gol al acestui joc-test a fost marcat încă din minutul 2, atunci când singurul stranier al lui Hajduk, Jean Evrard Kouassi, internaţional „U 17” al Coastei de Fildeş, acum în vârstă de 18 ani şi înalt de 1,74 metri, a punctat, cu o lovitură de cap, de la 8 metri, el trimiţând balonul în plasă în dreapta lui Mircea Bornescu, după o centrare recepţionată de pe partea stângă. Kouassi a profitat de o nesincronizare a fundaşilor centrali ai Petrolului, Manasse Ruben Enza-Yamissi „strângând” tardiv. Petroliştii au ameninţat şi ei buturile lui Goran Blazevic prin Vlad Morar (14), dar şutul în cross, expediat de la 14 metri, lateral stânga, a ocolit colţul lung. Croaţii au revenit în atac, şi Tino Şuşic – pătruns în dribling, printre Romario Santos Pires (foto jos – la minge; www.fcpetrolul.ro), improvizat fundaş dreapta în absenţa învoitului Jean Sony Alcenat şi a lui Sebastian Achim, menajat pentru dureri la gleznă, şi Ionuţ Neag – a şters bara din dreapta. Apoi, a fost rândul ploieştenilor să fie mai insistenţi la poarta adversă, însă atacantul spaniol cu fizic de buldozer, Francisco Sandaza (16), nu a avut noroc la o lovitură cu capul, după un corner la lui Damien Boudjemaa, i s-a anulat apoi şi un gol pe motiv de ofsaid (22), iar Marian Cristescu (30) – scăpat singur cu goal-keeper-ul croat – l-a luat la ţintă pe Blazevic. Cei de la Hajduk erau să-şi mărească avantajul până la pauză, Bornescu respingând atunci, cu piciorul, lovitura cu capul a lui Goran Galeşic, de la 7 metri. În primul mitan, antrenorul Cosmin Contra a mizat pe următorul „11”: Bornescu – Romario, Neag, Enza-Yamissi, Guilherme – Mustivar, M. Cristescu – Boudjemaa, Ad. Cristea, Morar – Sandaza.

Romario_Santos_Pires_fd_in_Petrolul_-_Hajduk_25.VI.2013_fcpetrolul.roLa reluare, Contra i-a schimbat pe jucătorii de câmp, ţinând între buturi, vreme de o oră, doar pe cel trimis pe teren de la început: Bornescu (61 – Povilas) – Nini Popescu, Hoban, Geraldo, Grecu – A. Lungu, Pablo de Lucas – Ruben Ramos (75 – M. Roman II), Younes, Grozav – Bokila. Odată cu apariţia sa pe gazon, golgheterul Petrolului şi-a făcut simţită prezenţa în doua faze, în minutele 48 şi 50, dând emoţii croaţilor. Ulterior, a venit rândul celuilalt marcator de rasă al „lupilor”, Hamza Younes (56), să fie aproape de egalare, dar la lobul său, din marginea careului mare, peste Blazevic, mijlocaşul Ivan Tomicic s-a repliat rapid şi a respins spectaculos de pe linia porţii. În replică, şi Valincius Povilas s-a opus unei faze de gol, apoi şi-a încercat şansa încă o dată Bokila, dar „trasorul” său de la 22 de metri a fost deturnat de către portarul croaţilor. Astfel încât, testul s-a încheiat cu scorul stabilit încă din minutul 2, observându-se stadiul mai avansat de pregătire al adversarilor, care vor disputa mai devreme decât oponenţii lor de marţi partida din Supercupă. În plus, ploieştenilor le-au lipsit Jean Sony Alcenat, care nu va mai ajunge la Maribor, fiind blocat la echipa naţională a statului Haiti, pentru Gold Cup, ultimul joc din această competiţie fiind programat pe 15 iulie, însă termenul de revenire la Ploieşti poate fi decalat chiar aproape de luna august, dacă se va trece de grupe, şi Gualberto Mojica Olmos, aflat în aşteptarea primirii vizei de intrare în Slovenia.

Joi, 27 iunie, de la o oră care va fi comunicată în timp uti pe www.fcpetrolul.rol, trupa lui Cosmin Contra va oferi replica echipei din prima ligă slovenă, NK Maribor, pe frumoasa arenă a campioanei en-titre, existând şanse mari ca petroliştii să poată fi urmăriţi live în România, pe siteul www.nkmaribor.com.