Primul meci oficial de pe „Ilie Oană”, din sezonul 2017-2018, al Petrolului va fi arbitrat de o domnișoară

Dragos Trestioreanu -

Primul meci oficial de pe „Ilie Oană”, din sezonul 2017-2018, al Petrolului va fi arbitrat de o domnișoară

Aflată la a doua partidă oficială din sezonul 2017-2018 al Cupei României, după ce i-a eliminat pe puștii de la Regal Sport Club Ferdinand I București, cu scorul de 8-1, echipa de fotbal FC Petrolul Ploiești va debuta în această seară, de la ora 19.00, pe arena Ilie Oană, acolo unde redevine… stăpâna locului, deja chiriașele Juventus București și FC Voluntari căutându-și alte stadioane pe unde să mai evolueze în Liga 1! Debutul de acasă, oficial, se va face tot în competiția KO, de data aceasta în compania unei colege de eșalon și de serie, CS Urban Titu, din județul Dâmbovița. Combatantă în ediția 2016-2017 în al treilea eșalon național, trupa de la Titu a retrogradat la capătul sezonului trecut, dar a beneficiat de solicitarea FRF de a ocupa un loc eliberat de către o grupare care a renunțat la participarea în următorul campionat. Pentru noua echipă a Urbanului a fost chemat un antrenor tânăr, de la o formația prahoveană din Liga a IV-a, Mihai Dinu (CS Cornu).

Pe „repede înainte”, Dinu a alcătuit un lot preponderent tânăr, de viitor, care va avea drept obiectiv, firesc totuși, evitarea… repetării finalului de sezon de la sfârșitul primăverii. Pentru jocul de astăzi cu FC Petrolul, tehnicianul prahovean – care va renunța probabil, nu peste mult timp, la cârma tehnică a uneia dintre echipele pregătite în prezent, urmând mai mult ca sigur să continue la clubul de eșalon superior – a oprit, după antrenamentul de azi dimineață, un lot format din următorii 17 jucători, printre care se află totuși și unii cu ceva experiență: Popa (fost la Dinamo 2, Viitorul și CSU Craiova), Ionescu – portari; Negulescu, Vlad, Ștefan, Radu (fundașul stânga la care adversara de astăzi a renunțat în această vară), Stăncuțu (ex-Cetate Râșnov) – fundași; Ghenu, Dicu (fost la CS Balotești), Cioran (Astra 2), Simion, Stăncilă, Lică, Ghica, Manole – mijlocași; Doncilă (tot fost la Astra 2), Ene – atacanți. La Titu s-a mai pregătit și un alt fost petrolistu, atacantul Dănuț Iancu. Potrivit declarației lui Mihai Dinu, „vom încerca să jucăm un fotbal frumos pe arena Ilie Oană, în compania Petrolului, eu fiind la primul meci la care conduc o echipă pe acest frumos stadion”. De subliniat că Titu a trecut de turul I național al Cupei României, câștigând în deplasare meciul cu AC Colibași (vezi foto mai jos, din text), într-un joc în care ex-astristul Cioran a marcat unul dintre cele două goluri ale victoriei formației sale.

mijlocbitpress.roDacă Dinu nu a avut chiar mari probleme în a alege efectivul pentru acest duel, omologul său de pe banca „lupilor”, Octavian Grigore, chiar le-a avut! În sensnul că, numai uitându-ne la numele seniorilor pe care i-a trimis în tribună azi – Vagner, Frâncu, Stănescu, plus indisponibilul Păun, cărora li se alături trei fotbaliști „U 19”, portarul Botezan și jucătorii de câmp Țicu și Dumitru – ne dăm seama ce bătăi de cap a avut și va mai avea Tavi Grigore în alegerea seniorilor, care candidează pe doar opt locuri în primul „11”. Iar asta în condițiile în care lotul Petrolului cuprinde mulți fotbaliști cu ștate chiar și în primul eșalon național. Cu patru zile înaintea debutului, tot pe „Ilie Oană”, sâmbătă, 26 august 2017, de la ora 20.00, în campionatul Seriei a II-a a Ligii a III-a, în compania echipei CS Domnești, staff-ul tehnic al găzarilor, format din mai sus-amintitul Grigore, secundul său, Ciprian Pura, antrenorul portarilor, Gheorghe Liliac, și preparatorul fizic Marius Haită, a optat pentru următorul efectiv de 18: Bolboașă, Marinică (portari); Catană, Olaru („U 19”), Prunescu, Antoche, Velisar („U 19”), Chiriță (fundași); Chindriș, Puchea, Popescu, Lambru („U 19”), Tudor, Nițescu ( „U 19”), Șaim ( „U 19”), Gheorghe (mijlocași); Arnăutu, Vintilă (atacanți). Este posibil ca Tavi Grigore să opteze, la ora partidei de astăzi, asupra unei astfel de formule, reamintind de obligativitatea ambelor combatante de a folosi, pe tot parcursul întâlnirii, câte trei fotbaliști cu vârsta sub 19 ani: Bolboașă – Olaru, Prunescu, Antoche, Velisar – Chindriș, Puchea – Lambru, Tudor, Popescu – Arnăutu. După cum se observă, față de sezonul precedent, în echipa de bază intră nu mai puțin de șase  nou-veniți: Bolboașă, Antoche, Chindriș, Puchea, Lambru și Arnăutu. Interesant este că actualul tehnician al Urbanului Titu, Mihai Dinu, a fost coechipier, la ACU Arad, vreme de șase luni, cu… Chindriș, azi urmând a fi însă adversari, dar în posturi diferite – antrenor, respectiv jucător!

Ana-Maria-Terteleac, ilfov sportComisia Centrală de Arbitri a delegat, la partida dintre Petrolul și gruparea dâmbovițeană, o brigadă condusă de către o domnișoară în vârstă de 22 de ani, Ana Maria Terteleac (Berceni, județul Ilfov), o fostă practicantă, la nivel de performanță, a tenisului. Ea va fi asistată la cele două linii de bucureștenii Alexandru Bodolan și Marius Bărbulescu. Numele observatorilor de joc și de arbitraj nu au fost postate pe siteurile de profil.

Foto: FC Petrolul Facebook Official, www.bitpress.ro, www.ilfovsport.ro