Primul meci oficial pentru CSU Asesoft – cel dintâi obiectiv ratat!

Redactia -

Înainte de debutul sezonului competiţional oficial 2012-2013, campionii en-titre ai baschetului masculin autohton, de la CSU Asesoft Ploieşti, au anunţat drept obiective: câştigarea Supercupei ţării noastre, la prima sa ediţie, adjudecarea a încă unui titlu naţional şi a încă unei Cupe a României, plus un parcurs cât mai lung în EuroCahallenge Cup. Din păcate pentru ei, încă de la primul joc oficial, Cătălin Burlacu (foto: www.totalbaschet.ro) – altfel în formă foarte bună – şi coechipierii săi l-au ratat pe cel dintâi, pierzând partida din sala Rapid, de la Bucureşti, cu deţinătoarea trofeului competiţiei KO, BCM U Piteşti: 75-83 (25-22; 18-16; 16-21; 16-24)!

În prezenţa a circa 600 de iubitori ai baschetului şi a unei galerii frenetice a adversarilor, Asesoft părea să-şi arate superioritatea efectivului. Însă, nu a făcut-o, e adevărat, şi cu autoritate. Fapt care a condus, în ultimul sfert, pe fondul ambiţiei mari a fostului său jucător, bosniacul Drasko Albijanic, care l-a secondat cu brio pe noul său coleg neo-zeelandez cu sânge american, Marcel Jones, excepţional debut pentru trupa piteşteană!, la răsturnarea decisivă a scorului de pe tabela de marcaj. Cu nou-veniţii Vukaşin Mandic şi Robert Nyakundi în zi slabă, mai ales sârbul, deşi nici yankeul nu a fost mai breaz, cu un alt transfer făcut în vară, internaţionalul Virgil Stănescu, cu o evoluţie destul de modestă, ploieştenii au fost o pradă mai uşoară pentru motivaţii lor oponenţi. Doar cu Burlacu rămas acelaşi baschetbalist serios şi mereu în mână, susţinut însă nu foarte mult de către ceilalţi colegi de echipă, rezultatul final nu i-a surprins chiar prea mult pe martorii oculari din sală ori din faţa micilor ecrane, Supercupa fiind preluată în direct pe TVR2. De acest aspect şi-a dat seama şi conducerea clubului campion, care va urgenta astfel demersurile pentru aducerea a încă unei extreme de forţă, cu o aruncare bună din spatele liniei de 6.25 de metri, capitol la care argeşenii i-au depăşit pe prahoveni. Mai mult, Mandic şi Nyakundi au primit câte un avertisment, iar în situţia în care nu vor avea evoluţii pe măsura celor din partidele amicale, atunci, Asesoft se va despărţi de ei, înaintea începerii meciurilor din grupele EuroChallenge! E bine când se iau măsuri din timp!

CSU ASESOFT: Aleksandar Vlahovic (11 puncte), Szijarto Levente (3), Burlacu (18; 2×3 puncte), Tica (7), Hargrove (13)/Stănescu (5), Mandic (4), Tudor (7; 1×3), Nyakundi (7; 1×3). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

BCM U PITEŞTI: Adonte Gennie (10), Pankracije Barac (15; 3×3), Damien Kinloch (4), Marcel Jones (24; 2×3), Slobodan Popovic (13; 2×3)/Drasko Albijanic (13), Daniel Popescu, Octavian Popa Calotă (4), Alexandru Neguţ. Antrenor: Tudor Costescu.
Au arbitrat: Marius Ciulin (Constanţa), Alexandru Olaru (Bucureşti) şi Laurenţiu Grigoraş (Buzău).

Săptămâna viitoare, trupa ploieşteană va onora invitaţia mai veche a învingătoarei sale din Supercupă, urmând a participa la un turneu internaţional în oraşul lalelelor, la care le va avea drept adversare pe Vojvodina Novi Sad, a patra grupare din Superliga Serbiei, pe una dintre semifinalistele primului eşalon din Bulgaria, Cerno More Varna, şi – în sfârşit – pe gazdele de la BCM U, într-o revanşă neoficială a partidei de la Bucureşti. Pe 6 octombrie, CSU Asesoft va debuta în campionat, oferind replica, la Constanţa, nou-promovatei Farul, întărită cu spaniolo-românul Angel Santana, fostul jucător al „alb-albaştrilor” din sezonul trecut, internaţionalul autohton Islean Şenai şi câţiva jucători străini.