Primul stagiu de la Belek, terminat sub scut, de Petrolul; cel de-al doilea – pe scut

Redactia -

Primul stagiu de la Belek, terminat sub scut, de Petrolul; cel de-al doilea – pe scut

Dacă primul cantonament de pregătire și jocuri de la Belek a fost terminat cu un succes, 1-0, în dauna sârbilor de la FK Jagodina, după 1-1, cu Sturm Graz, și 1-2, cu Anja Mahacikala, cel de-al doilea, bifat tot acolo, s-a încheiat vineri, 14 februarie 2014, cu un eșec, 1-2, în fața actualei echipe a lui Jeremy Bokila și Gheorghe Grozav (foto jos; www.fcpetrolul.ro), Terek Groznâi. A fost a doua înfrângere, după cea din testul cu ucrainienii de la Cernomoreț Odessa, scor: 0-1, remiza, 2-2, cu Sheriff Tiraspol, și victoria cu 1-0, în fața altor ruși, cei de la Kuban Krasnodar. Trăgând linie, Adrian Mutu și noi săi coechipieri se vor întoarce, sâmbătă seară, în România, cu un bilanț de două succese, tot atâtea rezultate de egalitate și trei înfrângeri, după șapte goluri marcate și opt primite, din totalul reușitelor, actualul căpitan bifând aproape jumătate – trei, fiind golgheterul trupei găzarilor.

În ultimul joc din Antalya, antrenorul principal Cosmin Contra a început cu un prim „11” (foto sus; www.fcpetrolul.ro), despre care, în cronică, siteul oficial al clubului notează că ar fi unul apropiat de cel care va fi aruncat în luptă duminică, 23 februarie, la Brașov, împotriva formației locale, Fotbal Club: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Enza-Yamissi, Guilherme – Mustivar, Hoban – Priso, Zicu, Teixeira – Ad. Mutu (cpt). În prima repriză, cele mai mari ocazii le-au aparținut adversarilor, Bokila și Grozav iertându-și pe rând de gol pe foșții lor coechipieri. Însă, și ploieștenii au avut șansele lor de a marca, îndeosebi prin Mutu. La reluare, Contra a făcut mai multe schimbări, unele imediat, altele – pe parcursul mitanului secund: Pablo de Lucas, în minutul 46, în locul celui de-al doilea căpitan din lot, Mustivar, iar Walter Fernandez – pe Priso, tot atunci, Romario (54) l-a substituit pe Teixeira, recuperat după o accidentare, Albin (63), la primul său meci-test din Turcia, pe Hoban, S. Achim (80), pe Alcenat, Gerson și Camara, ambii în minutul 82, pe Enza-Yamissi, respectiv Zicu, și Beța (86), pe Guilherme. Nu au evoluat portarii Bornescu, Povilas și Oprea, plus jucătorii de câmp Morar și Al. Chiriță. Într-o repriză în care, scrie www.fcpetrolul.ro, fiecare echipă și-a disputat supremația posesiei, Terek a deschis scorul prin brazilianul Mauricio ((69), Jeremy_Bokila_si_Gicu_Grozav_la_incalzire_inainte_de_Petrolul-_Terek_fcpetrolul.roulterior unei respingeri a apărării Petrolului, Albin a egalat, cu capul din plonjon, la centrarea lui Zicu, după aproape un sfert de oră de la trimiterea lui pe teren, iar fundașul central polonez Marcin Komorowski a fixat – printr-o reluare din cădere – scorul final, cu 180 de secunde înainte de ultimul fluier, după un corner și o recentrare a celui care schimbase tabela pentru prima oară. De notat că, în prima parte a jocului, Bokila trimisese mingea în bară, la pasa altului brazilian, Kanu. S-a terminat 1-2 (0-0), dar putea fi chiar și 1-3, dacă… Grozav nu rata din nou, în cele din urmă secvențe ale întâlnirii. Urmează pentru „lupi” o pauză până marți, 18 februarie, atunci când se va intra, la Ploiești, pe ultima sută de metri a pregătirii duelului de la FC Brașov.

După testul cu Terek, internaționalul Ovidiu Hoban a declarat că ”am făcut un meci bun, însă am primit golul doi dintr-o fază fixă și e normal ca Mister să ne certe și să fie supărat. Odată cu acest amical, am încheiat perioada de pregătire și am intrat în linie dreaptă înaintea primului meci oficial. Suntem sută la sută pregătiți de reluarea campionatului și ne dorim să debutăm cu un succes la Brașov”. Din păcate, deși deplasat în ambele stagii de pregătire de la Belek, căpitanul din sezonul precedent, Laurențiu Marinescu, nu a putut fi folosit în niciun joc, el necesitând, după cum informează www.fcpetrolul, o perioadă mai lungă de refacere, ceea ce ar conduce la aproape un an de absență de pe gazon, după accidentarea gravă din primăvara trecută, din meciul de la Chiajna, contra Concordiei. Îmbucurătoare a fost însă revenirea cu poftă de joc a internaționalului uruguayan Juan Angel Albin, autorul unicului gol al Petrolului din partida cu fotbaliștii din Rusia, el recuperându-se pe deplin după durerile resimțite în zona inghinală.