Principalele candidate la titlul de campioană județeană, în „cuplaj” la Vest. Petrolul ’52 și CS Blejoi s-au impus fără probleme

Dragos Trestioreanu -

Principalele candidate la titlul de campioană județeană, în „cuplaj” la Vest. Petrolul ’52 și CS Blejoi s-au impus fără probleme

La ultima repetiție de dinaintea startului oficial din acest an – optimile fazei județene a ediției 2017-2018 a Cupei României-Timișoreana -, principalele candidate la 0cuparea primului loc la finalul campionatului Ligii A Prahova, în fapt singurele capabile să urmărească o astfel de țintă, ACS Petrolul ’52 Ploiești și CS Blejoi, au ales să joace, în aceeași zi, una după alta, pe același teren: sinteticul de la Parcul Municipal „Ploiești Vest”. Cea dintâi a combătut trupa de pe locul 1 de la finele turului, Petrolul ’52, în compania unei formații din Superliga B, Tineretul Berceni (poziția a VIII-a). Ploieștenii au câștigat cu 12-0 (9-0), patru dintre componenții lotului bifând câte două reușite: Dragoș Gheorghe (minutele 9 și 18), Adrian Vintilă (29 și 36), Răzvan Catană (31 și 45) și Michel Jipa (47 și 87). Celelalte trei goluri le-au marcat Daniel Chiriță (26), Claudiu Tudor (28, din penalti) și Dănuț Iancu (59).

În repriza secundă a amicalului cu Berceniul, a debutat și Roland Dedius Stănescu (va împlini 27 de ani pe 19 aprilie 2017), un vârf de atac înalt de 1,83 metri, liber de contract, care a mai evoluat la echipe de eșalon superior, FC Argeș Pitești, Juventus București, Minerul Motru, CS Ștefănești, Sporting Turnu Măgurele și CS Balotești, de ultima despărțindu-se din data de 1 ianuarie 2017. Stănescu a bifat, în eșalonul secund și în Cupa României, 34 de meciuri, 2 goluri și 828 de minute pe teren. Deocamdată, el este mai în urmă cu pregătirea, sperându-se totuși să se pună la punct cât mai curând, el fiind preferat atacantului testat în partida cu Flacăra Moreni, Alexandru Roman. Altfel, există speranțe mari ca absentului din amicalul cu Tineretul, Nini Popescu, una dintre achizițiile foarte bine din această iarnă, să i se permită, de către FRF, să achite în rate amenda de 10.000 de lei, situație în care va fi bun de joc de la meciul din Cupa României, de sâmbătă, 25 februarie, ora 14.00, de pe arena de fotbal din Mizil, gazde fiind localnicii de la Rapid (locul 4 la sfârșitul turului). Absent a fost și Georgian Păun, și el menajat pentru unele problele de ordin medical. Interesant este că, în Mizil, a existat o echipă cu numele de… Steaua, care a bifat câteva ediții în eșalonul secund național, iar acum  este alta, cu denumirea de Rapid. Urmează… Dinamo?!?

În cele patru jocuri-test din perioada precompetițională de iarnă, Petrolul ’52 a combătut cu o divizionară secundă, Dacia Unirea Brăila, de care a trecut cu 2-1, iar apoi, cu două trupe din Seria a III-a a celui de-al treilea eșalon, Unirea Slobozia (scor: 3-3) , respectiv Flacăra Moreni (1-1), terminând, așa cum precizat mai sus, cu un 12-0, în dauna singurei echipe de eșalon inferior întâlnită în pauza dintre tur și retur, Tineretul Berceni. Bref, două victorii și tot atâtea remize, 18 goluri înscrise și cinci primite. Deci, semne încurajatoare pentru partea a doua a ediției 2016-2017, din partea băieților lui Cristi Vlad – sărbătoritul din ziua meciului (a schimbat prefixul, împlinând vârsta de 40 de ani)! -, Tavi Grigore și Gică Liliac.

1La două ceasuri după debutul meciului amical al liderului, s-a consemnat și startul partidei-test a ocupantei poziției secunde din ierarhia turului Lgii A, CS Blejoi, care a combătut, tot amical, cu gruparea plasată pe locul 6, la finele anului trecut, nou-promovata Petrolul Băicoi. Aflată tot la al patrulea meci-test, ca și Petrolul ’52, formația prezidată de Gheorghe Biziniche și Paul Mâinea și antrenată de Răzvan Vlad și Emil Coșieru a terminat seria de amicaluri tot cu un succes, așa cum o făcuse, de altfel, și în precedentele trei dueluri. Acum, Blejoiul a dispus, cu 3-1 (1-0), de trupa pregătită de Eugen Bobi Codreanu. A deschis scorul spre finele primului mitan, în minutul 42, căpitanul Ionuț Filip (foto sus, în text, la minge) trimițând , de la 12 metri, în vinclul drept al porții apărate de Valentin Costache, în urma unui corner de pe dreapta executat de Vlăduț Badea, reluarea lui Valentin  Iordache fiind respinsă de către George Georgescu până la autorul golului foarte frumos.

2La reluare, un fost junior al SC FC Petrolul, Adrian Ilie (60), a reușit să restabilească egalitatea ulterior unei incursiuni pe stânga și a unui șut plasat pe lângă goal-keeper-ul advers, Adrian Gheorghe. Însă, aflat în mare poftă de joc în toată perioada de pregătire, mijlocașul de bandă Marius Anghel (foto mijloc, cu numărul 13 pe tricou), revenit de la Petrolistul Boldești, a readus Blejoiul la conducere, după doar patru minte. El a oprit un balon în careul mare – pasat de Cătălin Ruptureanu, după un contraatac purtat pe partea dreaptă – și a a trimis, apoi, în plasă, prin stânga apărătorului buturilor băicoienilor. Scorul final a fost stabilit de către același Filip (90), specialistul loviturilor de la „11 metri” din tabăra vicecampioanei de toamnă transformând una acordată ca urmare a unui fault suferit în suprafața de pedeapsă de Anghel, repet, din nou în foarte bună dispoziție de joc. Fără discuție, acesta a fost omul meciului cu Petrolul Băicoi. În afara celor trei reușite, CS Blejoi a mai avut și alte ocazii care, dacă ar fi fost fructificate, ar fi condus la un scor mult mai mare: lob pe lângă buturi al lui Vlăduț Badea, scăpat singur cu Valentin Costache, în minutul 2, reluare în bară, cu poarta goală în față, din colțul drept al careului mic, a lui Cosmin Lambru (foto jos, în echipament negru-alb,cu numărul 9), trei minute mai târziu, după o pasă foarte bună a lui Cristian Vasile, „scăriță” în bară a lui Anghel (53) și o transversală a acestuia din urmă, după un voleu de toată frumesețea expediat din marginea careului mare, în minutul 72. În ceea ce îl privește pe Lambru, acesta nu a prea fost în apele lui, a ieșit și la margine, pe parcursul primei reprize, pentru a primi îngrijiri medicale, din cauza unor dureri la gleznă, golgheterul turului Ligii A întrerupând acum o serie de reușite neîntrerupte datând din etapa a XI-a, incluzând toate meciurile desfășurate de atunci încoace, în campionat, Cupa României și amicaluri! Băicoienii au răspuns, și ei, printr-o mare ocazie a lui Cristian Dumitrache (34), ajuns față în față cu Adrian Gheorghe, cel care s-a opus cu brio, atunci, egalării scorului. Din echipa lui Bobi Codreanu a atras atenția, în mod deosebit, un fotbalist încadrat în categoria „sub 19 ani”, Alin Gheorghe, un mijlocaș „box to box”.

3În ceea ce privește debutul oficial în 2017, ACS Petrolul ’52 Ploiești va juca la Mizil, contra Rapidului local, pe oa arenă chetă și cu un teren bun, existând speranțe ca meciul, care va debuta la ora 14.00, sâmbătă, 25 februarie, să fie transmis în direct pe internet, dacă vor fi oferite condiții propice la stadion pentru o preluare live. CS Blejoi – care va juca în aceeași zi și de la aceeași oră – a purtat discuții cu oficialii grupării AS Măgura Trestioara (locul 6, în ierarhia turului Superligii B), pentru ca aceștia să fie de acord să mute partida din Cupa României – de la Vâlcănești, localitate în care echipa lor își dispută meciurile de acasă – pe baza sportivă a adversarei, una ce oferă condiții cu mult mai bune. Se așteaptă săptămâna viitoare un răspuns favorabil din partea celor de la Trestioara.

Trei jucători „U 19” pe teren, de la vară

În altă ordine de idei, la întâlnirea cu delegații echipelor din Liga A, de la sediul AJF Prahova, 13 dintre cele 16 echipe din acest eșalon au votat împotriva introducerii obligativității evoluției, de-a lungul celor 90 de minute de joc, a cel puțin trei fotbaliști „U 19”, din retur. Urmează ca această prevedere să devină valabilă în ediția viitoare de campionat, atunci când nu va mai putea fi refuzată, prin vot, potrivit impunerii FRF, forul conducător al AJF-urilor din toată țara. Singurele echipe care s-au declarat de acord ca această măsură să se aplice din partea a doua a campionatului au fost ACS Petrolul ’52, CS Blejoi și Avântul Măneciu.

Foto: www.republikanews.ro (sub titlu) și Paul MÂINEA (din text)