Principesa Margareta a urcat pe jos la ceremonia Crucea Caraiman şi i s-a făcut rău

Daniel Dimache -

Principesa Margareta a urcat pe jos la ceremonia Crucea Caraiman şi i s-a făcut rău

Buşteni, omagiu pentru eroii neamului

Cu ocazia Celebrării Marii Uniri și a 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului de pe Vârful Caraiman, timp de 3 zile, orașul Bușteni se bucură de prezența unor manifestări și Sesiuni științifice dedicate comemorarii Primului Razboi Mondial. La prezentarea proiectului de restaurare, reabilitare, conservare și amenajare a unui spatiu expozițional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Razboi Mondial,  au fost prezenţi printre alţii Principele Radu al României, ministrul Apărării Naţionale Mihai Fifor, senatorul Emanoil Savin.
„La data de 18 februarie 2016, Guvernul României, aproba printr-un Memorandum, trecerea Crucii Eroilor Neamului din domeniul public al oraşului Buşteni în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în vederea reabilitării monumentului. Astăzi, proiectul de reabilitare se derulează conform dispozițiilor contractului de finanţare, semnat de către Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene în anul 2017, și are termen de execuție până la data de 31 decembrie 2020”, scrie senatorul Emanoil Savin pe pagina sa de Facebook.

Incident la ceremonia de la Crucea Eroilor

Sâmbătă, 15 septembrie, pe platoul Bucegi a avut loc o înălţătoare ceremonie la aniversarea a 90 de ani de la ridicarea Crucii Eroilor Neamului pe Vârful Caraiman (2384 m).

Principesa Margareta, custodele coroanei, a fost unul dintre participanţii la ceremoniile organziate, sâmbătă, la Crucea Caraiman, situată la aproape 2.300 de metri altitudine.

Majestatea Sa Margareta s-a simţit rău în timpul ceremoniei, după ce a parcurs pe jos o parte din drumul de urcare către Crucea de pe Caraiman, însă fără a avea nevoie de intervenţie medicală.

„Este un drum lung, obositor, pe care nu multe persoane îl pot parcurge fără dificultăţi. Este de apreciat efortul Majestiţii Sale şi faptul că a urcat până acolo” a declarat şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.