Prinşi când furau florile plantate pe bulevardul Republicii

Redactia -

Prinşi când furau florile plantate pe bulevardul Republicii

Poliția Locală Ploiești a acționat în perioada 28-30 martie 2014 pentru menținerea unui climat de ordine și liniște publică, precum și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă o bună conduită în traficul rutier de pe raza municipiului.

Ca urmare a activităților de monitorizare, polițiștii locali au aplicat 86 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.750 lei. În consecință, au fost depistate fapte precum tulburarea ordinii și liniștii publice, deținerea de acte de identitate expirate ori nesolicitarea eliberării acestora la împlinirea vârstei de 14 ani, comerț stradal neautorizat, consum de alcool pe domeniului public, abandonarea deșeurilor menajere în spații neamenajate, apelarea la mila publică și circulația cu atelajele hipo pe alte trasee decât cele stabilite de municipalitate. Totodată, un număr de trei persoane au fost surprinse, pe Bdul Republicii și strada Nicolae Bălcescu, în timp ce deteriorau materialul dendrofloricol prin rupere sau tăiere, fiind sancționate cu amendă în valoare de 500 lei fiecare, conform H.C.L. nr. 228/2006 privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului. De asemenea, au fost identificați și sancționați conducătorii auto care nu au respectat prevederile art. 111 și 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulația pe drumurile publice, ce reglementează oprirea și staționarea interzisă, dar și accesul pe interzis.

Acțiunile de combatere a fenomenelor antisociale s-au concretizat și în legitimarea a 127 de persoane, în multe situații acestea primind și avertismente.