Prinşi când spărgeau o maşină din Ploieşti. Cum operau hoţii

Redactia -

 La data de 31.05.2014, în jurul orei 14.40, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, Compartimentul Investigații Criminale, deplasându-se pe str. Nucilor, în direcția str. Spitalului, au observat trei tineri, lângă un autoturism parcat în dreptul unui imobil.

La scurt timp,unul dintre tineri a pătruns în autoturism, fiind observat smulgând de pe parbriz un aparat GPS.

În momentul în care au fost somați de către polițiști, cei trei tineri au fugit în direcția străzii Spitalului, procedându-se la urmărirea acestora cu autospeciala din dotare.

La intersecția str. Nucilor cu str. Spitalului, polițiștii i-au prins și imobilizat pe tineri, depistând, totodată, o tabletă, un telefon mobil, un aparat G.P.S. cu încărcător și suport aferent, un pachet de țigări și un cuțit (lungimea lamei fiind de 10 cm.).

S-a procedat la cercetarea criminalistică a autoturismului în cauză, stabilindu-se că butucul portierei dreapta față prezenta urme de forțare.

La fața locului au fost identificați și doi bărbați, context în care s-a stabilit că sunt utilizatorii autoturismului, fiind angajații societății care deține autoturismul din care s-au sustras bunurile.

Valoarea prejudiciului cauzat este de 5.000 de lei, recuperat în totalitate.

În urma controlului corporal sumar, asupra celor trei tineri au fost găsite diferite sume de bani, precum și un telefon mobil, sustras la data de 24.05.2014, dintr-un autoturism parcat în zona Halelor Centrale din municipiul Ploieşti.

În cauză, s-a dispus reținerea celor trei tineri, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat, ulterior fiind prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței de judecată, aceștia fiind arestați preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cei trei tineri au fost depuși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Prahova, cercetările fiind continuate de către polițiștii Poliției Municipiului Ploiești, pentru documentarea întregii activtăți infracționale a acestora.