Prins de poliţişti după ce a spart două maşini în Ploieşti

Redactia -

Prins de poliţişti după ce a spart două maşini în Ploieşti

Polițiștii din Prahova și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române au reușit prinderea în flagrant a unui bărbat banuit de comiterea mai multor furturi. În această dimineață, au efectuat 4 percheziții la domiciliile unor suspecți în aceeași cauză.

În seara zilei de 30 ianuarie a.c., polițiști de investigații criminale din Poliția Municipiului Ploiești, împreună cu colegi din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române, au reușit prinderea în flagrant a unui bărbat bănuit de săvârșirea mai multor furturi.

Din cercetări, a rezultat faptul că bărbatul în cauză, ploieștean, în vârstă de 30 de ani, ar fi săvârșit în cursul zilei de ieri două infracțiuni de furt, informează IPJ Prahova.

Astfel, întâi ar fi sustras suma de 50 de lei din cabina unui autocar staționat într-o benzinărie din Ploiești, profitând de ușa lăsată neasigurată de către conducătorul auto.

Ulterior, spărgând geamul unui autoturism, ar fi sustras un rucsac, în care se aflau un laptop, un notebook, două telefoane mobile, bonuri alimentare în valoare de aproximativ 6.000 de lei, precum și un portofel ce conținea suma de 700 de lei, carduri bancare și documente.

După comiterea acestui furt, s-a urcat într-un autobuz, la coborârea din mijlocul de transport în comun fiind interceptat de polițiști și condus la sediu pentru audieri. Asupra lui au fost găsite toate bunurile ce par proveni din infracțiunile mai sus menționate, se arată în comunicatul de presă. 

În această dimineață, polițiștii au efectuat 4 percheziții domiciliare, respectiv trei în Ploiești și una în Urlați, la locuința persoanei depistate, precum și la alte trei persoane bănuite în aceeași cauză.

În fapt, se pare că acestea sunt bănuite că ar fi implicate în săvârșirea mai multor infracțiuni de furt și furt calificat (furturi din autovehicule, din buzunare și din societăți comerciale) săvârșite în municipiul Ploiești, dar și în localități limitrofe, începând cu luna decembrie a anului trecut.

Prejudiciul creat în urma activității infracționale este estimat la aproximativ 30.000 de lei.

De la locațiile unde au avut loc descinderile, polițiștii au ridicat mai multe telefoane mobile, precum și diverse sume de bani (1.000 de euro și 2.400 de lei).

3 mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliției pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Perchezițiile au fost puse în aplicare cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din I.J.P. Prahova, precum și al jandarmilor.