Prins după ce a înşelat, din penitenciar, mai multe persoane prin metoda accidentul

Mihai Ciobanu -

Prins după ce a înşelat, din penitenciar, mai multe persoane prin metoda accidentul

Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei şi Patrimoniului din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au definitivat cercetările într-un dosar penal privind trei infracţiuni de înşelăciune, săvârșite prin metoda accidentul.

Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că, una dintre cele două persoane bănuite de comiterea faptelor, respectiv un bărbat în vârstă de 28 de ani, din municipiul Brăila, în timp ce ar fi ispășit o pedeapsă privativă de libertate într-un penitenciar, ar fi apelat, de pe un telefon mobil, persoanele vătămate.

Sumele de bani pe care acesta le-ar fi solicitat și care s-ar ridica la valoarea totală de 20.000 de lei, 1.150 de Euro și 3.000 de USD, ar fi fost predate de către cele trei victime unei femei de 34 de ani din județul Tulcea, care, în înțelegere cu cel bănuit, s-ar fi deplasat la domiciliile acestora.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești cu propunere de trimitere în judecată, cele două persoane bănuite fiind arestate preventiv pentru săvârșirea unor infracțiuni similare.