Prinsă în flagrant când încerca să jefuiască o bătrână prin metoda „Electrica”. Ar fi fost a 13-a victimă

Redactia -

Prinsă în flagrant când încerca să jefuiască o bătrână prin metoda „Electrica”. Ar fi fost a 13-a victimă

Vineri seara, polițiștii ploieșteni au surprins în flagrant o femeie bănuită de săvârșirea a 12 furturi și înșelăciuni. A fost arestată preventiv.

La data de 11 august a.c., în jurul orei 19.30, polițiști din cadrul Secției nr. 2 Ploiești au depistat în flagrant o femeie de 28 de ani, care încerca să pătrundă în locuința unei bătrâne de 88 de ani, sub pretextul că aceasta este angajată la o societate de utilități publice.

Cea în cauză mai este bănuită că, începând cu luna iunie a acestui an, ar mai fi săvârșit, în municipiul Ploiești, infracțiuni de furt din locuință în formă continuată (10 acte materiale), precum și înșelăciune în formă continuată (două acte materiale).

În urma cercetărilor, a rezultat că persoana bănuită s-ar fi prezentat ca fiind angajată la o societate de utilității publice. Astfel, aceasta, sub pretextul unei verificări a contorului de consum sau a instalației, ar fi solicitat accesul în locuință, în vederea sustragerii de sume bani.

De asemenea, una din metodele utilizate de aceasta ar face referire la faptul că victimelor  li s-ar fi solicitat o factură de consum a utilităților, spunându-li-se că au plătit mai mult și trebuie să li se returneze bani. Astfel, presupusa angajată înmâna acestora o bancnotă de valoare mare, solicitând rest, cu scopul de a depista locul unde vitimele ș-ar putea ține banii.

Sumele cu care ar fi prejudiciat părțile vătămate se încadrează între 500 și 1.700 de lei.

Polițiștii au dispus reținerea persoanei în cauză pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunere se sesizare a instanței în vederea luării măsurii arestării preventive. Drept urmare, judecătorul e emis pe numele ei mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetrile sunt continuate de către polițiștii Secției nr. 2 Ploiești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și înșelăciune, ambele în formă continuată.