Prinsă în flagrant cu 3.000 de ţigări aduse din Republica Moldova – VIDEO

Redactia -

Prinsă în flagrant cu 3.000 de ţigări aduse din Republica Moldova – VIDEO

Polițiștii ploieșteni au depistat în flagrant o femeie cu dublă cetățenie, moldovenească și română, care îi oferea alteia 3000 de țigarete cu timbru pentru articole de tutun eliberat de Republica Moldova.

La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 18.40, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, Secția nr. 1 Poliție, în timp ce acțíonau pe str. Apelor din municipiu, au observat două femei, care aveau un comportament suspect, una dintre acestea având asupra sa două bagaje voluminoase, pe care le-a înmânat celeilalte.

Polițiștii au procedat la interceptarea acestora, cele două au fost identificate, stabilindu-se că este vorba despre 2 femei domiciliate în Ploiești, una dintre ele având dublă cetățenie, moldovenească și română.

În urma controlului efectuat asupra bagajelor găsite, s-a constatat faptul că acestea conțin 3000 de țigarete.

Toate pachetele aveau aplicat timbru de accize pentru articole de tutun eliberat de Republica Moldova, fără a avea aplicat timbru eliberat de România.

Persoanele au fost conduse la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor, iar țigările au fost ridicate.   

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Femeia cu dublă cetățenie a fost reținută pe bază de ordonanță pe o perioadă de 24 de ore, iar cealaltă este cercetată în stare de libertate.

Uita-te la acest video pe YouTube.