Prinşi de radar la Teişani cu 131, respectiv 142 km/h

Redactia -

Prinşi de radar la Teişani cu 131, respectiv 142 km/h

În acest weekend, polițiștii rutieri au fost prezenți pe arterele prahovene, atât pentru diminuarea riscului rutier, cât și pentru depistarea persoanelor care au încălcat regulile de circulație.

Echipajele radar au fost la datorie pe tronsoanele de drum cunoscute cu potențial de a genera probleme pe fondul vitezei neadaptate sau excesive.

Astfel, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 376 de sancțiuni contravenționale (171 pentru depășirea vitezei legale), în valoare totală de 113.775 lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 18 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare auto.

 

Exemplu:

Vineri, 24 februarie a.c., în timp ce acționau pe DN 1A, polițiștii au depistat doi conducători auto care circulau cu o viteza ce depășea cu mai mult de 50 km/h limita legală de viteză. Astfel, cei doi au fost surprinși de aparatul radar, în localitatea Teișani, rulând cu 131, respectiv 142 km/h.

Ambii au fost sancționați contravențional cu amendă, potrivit legii, și le-au fost reținute permisele în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.