Prinşi în aeroportul Otopeni cu 2 kilograme de cocaină ascunse în stomac

Redactia -

Prinşi în aeroportul Otopeni cu 2 kilograme de cocaină ascunse în stomac

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și procurorii D.I.I.C.O.T. — Structura Centrală cercetează doi cetățeni brazilieni care au fost depistați de polițiștii de frontieră și de vameși pe aeroportul Otopeni, cu aproximativ două kilograme de cocaină ingerate în stomac.

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București — Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. — Structura Centrală, cercetează două femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 19 și 41 de ani, pentru trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

În fapt, la data de 10 noiembrie a.c., cei trei au fost depistați în Aeroportul București-Otopeni. În urma controlului la aparatul scaner-corporal cu raze X la care au fost supuși, s-a constatat că doi dintre ei ar deține în stomac, cașete de aproximativ 3 cm cu substanțe stupefiante.

Aceștia au fost conduși la o unitate spitalicească, pentru examinarea medicală și pentru a se elimina obiectele ce ar conține droguri, din corp. Astfel, de la una dintre femei au fost scoase 129 de cașete cu 1.537 grame de cocaină, iar de la bărbat 43 de cașete ce conțineau 426 grame de cocaină.

Din cercetări a reieșit că aceștia au călătorit cu o cursă aeriană pe ruta Sao Paolo, Brazilia — Zurich, Elveția — București, urmând să se deplaseze cu autocarul în Istanbul, Turcia.

Ieri dimineață, cei în cauză au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. — Structura Centrală, pentru audieri, cei doi care transportau droguri fiind reținuți pentru trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

Acțiunea s-a desfășurat în colaborarea cu polițiști de frontieră din cadrul I.G.P.F—Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București-Otopeni și ai Biroului Vamal Otopeni-Călători.

foto ilustrativ