Probele şi baremele pentru verificarea aptitudinilor fizice la admiterea în şcolile de poliţie şi militare

Redactia -

Probele şi baremele pentru verificarea aptitudinilor fizice la admiterea în şcolile de poliţie şi militare

Inspectoratul Judeţean de Poliție Prahova lansează Campania de informare în vederea recrutării de candidaţi pentru concursul de admitere în Academia de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie, Academia Naţională de Informaţii a Serviciului Român de Informaţii, Şcoala de Agenţi de Poliţie ,,Vasile Lascăr “ Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie ,, Septimiu Muresan” Cluj – Napoca şi în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile Ministerului Afacerilor Interne.

Cu această ocazie, vă aducem la cunoştinţă faptul că, probele şi baremele pentru verificarea aptitudinilor fizice ale candidaţilor la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ proprii, cât şi în cele ale Ministerului Apărării Naţionale care pregătesc specialişti pentru Ministerul Afacerilor Interne, s-au modificat după cum urmează:

 

PROBELE ŞI BAREMELE

pentru verificarea aptitudinilor fizice ale candidaţilor la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ proprii, cât şi în cele ale Ministerului Apărării Naţionale care pregătesc specialişti pentru Ministerul Afacerilor Interne

 

1.În cadrul admiterii, verificarea aptitudinilor fizice are caracter eliminatoriu.

  1. 2.Toate probele sunt obligatorii. Nesusţinerea unei probe sau abandonul au ca efect eliminarea din concurs a candidatului.
  2. 3.Probele se susţin în aceeaşi zi, în următoarea ordine: alergare – viteză, aruncarea mingii medicinale şi alergare – rezistenţă.

4.Probele se execută în ţinută sportivă adecvată anotimpului (pantofi de sport, tricou, pantaloni scurţi sau trening).

  1. 5.Este declarat „Promovat” candidatul care îndeplineşte baremul minim stabilit pentru fiecare probă. Candidatul care nu promovează o probă este eliminat din concurs, iar în funcţie de momentul în care intervine aceasta, nu mai parcurge celelalte probe.
  2. 6.Indiferent de cauze/motive, nu se admit reexaminări, repetări sau contestaţii.
  3. 7.Performanţa obţinută de candidaţi şi calificativul acordat se consemnează în borderoul de examen.
  4. 8.Verificarea aptitudinilor la probele fizice se efectuează cu respectarea prevederilor art. 100 alin. (1), lit. g) din OMAI nr.154/2004 privind activităţile de educaţie fizică şi sport în MAI.
  5. 9.Problemele organizatorice se stabilesc la nivelul comisiilor de admitere din cadrul instituţiilor de învăţământ.
  6. 10. Probele şi baremele minime de promovare sunt următoarele:

 

Nr.crt.

PROBELE DE VERIFICARE

BAREME MINIME

BĂRBAŢI

FEMEI

1.

Alergare de viteză – 50 m plat

7” 2

8” 1

2.

Aruncarea mingii medicinale de pe loc (4 kg bărbaţi şi 2 kg femei)

7 m

7 m

3.

Alergare de rezistenţă – 1000 m

3` 45”

4` 10”

 

  1. 11.Precizări tehnice şi metodice privind efectuarea probelor:
    1. A.Proba de alergare – viteză
    2. a)se execută cu startul din picioare, câte doi candidaţi;
    3. b)cronometrul porneşte la mişcarea primului candidat;
    4. c)startul greşit (plecarea înaintea semnalului acustic) se reia. La al doilea start greşit candidatul este declarat „Nepromovat”;d)candidaţii care se ciocnesc în timpul alergării şi cad sau care se împiedică ori alunecă din cauza suprafeţei de alergare se consideră că nu au parcurs traseul şi vor relua proba o singură dată, la sfârşitul seriei din care fac parte.

 

  1. B.Proba de aruncare a mingii medicinale (4 kg bărbaţi şi 2 kg – femei)
  2. a)se execută de pe loc, cu ambele braţe, pe deasupra capului, spre înainte, într-un sector cu lăţime de 3 metri şi lungimea de cel puţin 10 metri, câte un candidat;
  3. b)poziţia iniţială a picioarelor poate fi în sprijin apropiat sau depărtat (lateral sau înainte);
  4. c)în cazul în care execuţia se efectuează din poziţia stând sau stând-depărtat, candidatul poate să se ridice pe vârfuri fără a se desprinde de pe sol. La aruncarea din poziţia stând depărtat anterio-posterior candidatul poate ridica piciorul din spate cu condiţia ca piciorul din faţă să menţină permanent contactul cu solul; în ambele cazuri nu se va călca sau depăşi linia sectorului de aruncare, inclusiv după aterizarea mingii;
  5. d)candidatul are dreptul la două încercări;
  6. e)măsurarea aruncării se efectuează de la linia sectorului de aruncare până la urma lăsată de minge, înspre locul de aruncare;
  7. f)scăparea mingii de către candidat (înainte sau înapoi) este considerată aruncare nereuşită (pentru prima încercare);
  8. g)dacă situaţia prevăzută la lit. f) are loc la a doua încercare, candidatul este declarat „Nepromovat”, iar în borderou este consemnată performanţa celei mai bune aruncări.

 

  1. C.Proba de alergare – rezistenţă
  2. a)se execută cu startul din picioare, în serii de 15 – 25 candidaţi/ cronometru;
  3. b)trecerea de la alergare la mers se consideră abandon.

 

 

Examinarea psihologică a candidaţilor, indiferent de instituţia de învăţământ pentru care au fost recrutaţi, se efectuează la nivelul I.P.J. Prahova, de către specialiştii din cadrul Centrului de Psihosociologie al M.A.I., astfel:

–         pentru candidaţii la instituţiile de învăţământ superior, în perioada                   17 – 22 iunie 2013;

–         pentru candidaţii la instituţiile de învăţământ postliceal, în perioada               05 – 16 august 2013.

 

Înscrierile se fac la sediul I.P.J. Prahova din Ploieşti, str. Vasile Lupu, nr 60, Serviciul resurse umane, conform graficului afisat la avizierul unităţii                         ( Luni – Vineri între orele 10:00 – 14:00).

 

–         Informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele :

–         0244 / 302112- S.R.U. – I.P.J. Prahova ;

–         0244 / 302113- S.R.U. – I.P.J. Prahova ;

–         0244 / 302114- S.R.U. – I.P.J. Prahova ;