Probleme cu viza de Austria pentru nigerianul Astrei, Kehinde Fatai

Redactia -

Probleme cu viza de Austria pentru nigerianul Astrei, Kehinde Fatai

Echipa FC Astra Ploieşti şi-a stabilit lotul de jucători deplasat în Austria, la Mayrhofen, duminică, 24 iunie 2012. Este un efectiv mai restrâns, care va fi completat la faţa locului, odată cu sosirea şi a nigerianului Kehinde Fatai (foto; www.mtnfootball.com), lăsat acasă din cauza prelungirii obţinerii vizei de intrare în ţara care va găzdui primul – şi singurul – cantonament de pregătire al „dracilor”, întins de-a lungul a 20 de zile. Fatai este însă aşteptat să se alăture colegilor săi marţi, 26 iunie. Până când vor mai veni şi alţi fotbalişti noi, Bogdan Stelea, Eusebiu Tudor, Dorin Roşca, Valentin Sinescu şi Matteo Spatafora se vor ocupa, deocamdată, la Mayrhofen, de următorii componenţo ai lotului „alb-negrilor”: Silviu Lung jr., Dinu Moldovan (internaţional de tineret venit de la Espanyol Barcelona, acolo unde a fost al treilea goal-keeper al echipei de seniori), George Gavrilaş – portari; Ştefan Bărboianu, Alexandru Măţel, Valerică Găman, Junior Morais, Selim Ben Djemia (împrumutat de la Genoa, după ce a evoluat în campionatul trecut, tot detaşat de clubul italian din Serie A, la concitadina Petrolul), Nicolau da Silva Mateus (un brazilian de 19 ani), Bogdan Stelea jr. (fiul antrenorului principal al Astrei, fost la CS Otopeni şi FC Snagov), Syam Ben Youssef (un tunisian de la Leyton Orient, din a treia ligă engleză, aşa-numita League One) – fundaşi;  Andrei Mureşan (liber de contract, sosit de la Hazar Lankaran, din Azerbaidjan), Seto Takayuki, Yahaya Seydou (un ghanez adus de la Maccabi Haifa, după ce a fost eliberat de formaţia din Israel), William de Amorim, Gabriel Enache (ex-CS Mioveni) – mijlocaşi; Constantin Budescu, Mirko Ivanovski (internaţional macedonean în vârstă de 22 de ani, ultima oară la Arka Gdynia, în primul eşalon al Poloniei) – atacanţi. Dacă Măţel a prins avionul de Austria, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu Ovidiu Mihalache, iar asta deoarece noul medic al echipei, dr. Mircea Miu, a constatat că nu i s-a sudat pe deplin metatarsianul fracturat în returul trecutei ediţii de campionat şi i-a recomandat montarea unui alt aparat ghipsat.

Între timp, a părăsit-o pe Astra, în afara lui Alexandru Ologu, trecut deja la FC Turnu Severin, şi Alexandru Ţigănaşu, împrumutat la CSMS Iaşi, alături de care se află, şi el, în Austria, în aceste zile. Un fost astrist căruia i s-a reziliat contractul în această vară, Alexandru Stan, a ales să meargă – jucând deja într-un meci amical – la Gloria Bistriţa. Tot acolo se află în probe un alt tânăr fotbalist care a evoluat, în sezonul precedent, la o grupare prahoveană, este vorba despre fundaşul central Silviu Săndei, folosit însă ca mijlocaş central la trupa din al treilea eşalon, Conpet Ploieşti. Pentru un împrumut, la cerere, se pregăteşte şi portarul Cezar Lungu, la fel cum se va întâmpla şi cu Marius Tigoianu, Bogdan Rusu şi Alberto Muscalu. În schimb, moldoveanul de peste Prut, Pânzaru (apărător al buturilor) şi jucătorii de câmp africani, Salif Nogo, Ben Teekloh şi Koneika Godwin Onyeka fie vor fi trimişi la echipa a doua a clubului, fie li se vor rezilia contractele.

În Austria, băieţilor lui Stelea sr. li s-a pregătit un program dens de meciuri-test, primele trei fiind contra unor echipe campioane ale ţăirlor lor, în sezonul 2011-2012: Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria, pe 26 iunie), Zestafoni (Georgia, 29 iunie), Dinamo Zagreb (Croaţia, 3 iulie), Spartak Moscova (vicecampioana Rusiei, 7 iiulie) şi Mlada Boleslav (Cehia, 11 iulie). Ser încearcă şi acoperirea cu încă un joc- test a datei de 9 iulie, căutându-se o adversară aflată atunci la faţa locului.