Gazeta de Prahova

Probleme la graniţa cu Bulgaria. Vămile vor funcţiona în regim de avarie

Național

Redactia

În perioada 08.04.2018, ora 20:00 – 10.04.2018, ora 08:00, se vor efectua activităţi tehnice de întreţinere/mentenanţă a programului model „Taxe de drum şi regim de autorizare” din cadrul Sistemului Informaţional Integrat Vamal bulgar.

Astfel, toate punctele de control trecere frontieră bulgare (cele aflate la frontierele interne şi cele aflate la frontierele externe bulgare), atât pe sensul de intrare în, cât şi pe sensul de ieşire din Bulgaria, vor funcţiona în regim de avarie.

Precizăm că partea bulgară a menţionat că vor fi luate toate măsurile în aşa fel încât să nu existe probleme la niciun punct de trecere a frontierei bulgare, care se află la frontiera externă sau internă a bulgariei, îndeosebi la Punctul de Control a Trecerei de Frontieră Giurgiu-Ruse, în data de 05.04.2018 şi respectiv 09.04.2018.

Vă comunicăm următoarele recomandări pentru cetăţenii români, care vor trece cu autoturisme, în calitate de turişti, prin punctele de frontieră bulgare în perioada menţionată mai sus:

– la intrarea în Bulgaria să achiziţioneze cu stricteţe vigneta pentru 7 zile;

– la revenirea în ţară, prin Punctul de Control a Trecerei de Frontieră Ruse, să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod – 2 euro.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline