Produse bio în hypermarketurile Carrefour

Redactia -

Produse bio în hypermarketurile Carrefour

Asociaţia Bio România anunță prezența produselor membrilor săi, în premieră în România, pe rafturile magazinelor Carrefour România, oferind astfel o piață de desfacere largă pentru micii producători locali.

Produsele membrilor Asociaţiei Bio România au fost listate pe 31 iulie 2013 în 7 hipermarketuri din Bucureşti. Începând cu data de 12 septembrie 2013, clienții Carrefour vor putea cumpăra produse bio româneşti din 19 hipermarketuri din țară după cum urmează: din toate cele 8 hipermarketuri din București (Carrefour Unirea, Carrefour Militari, Carrefour Băneasa, Carrefour Vitantis, Carrefour Colentina, Carrefour Berceni, Carrefour Orhideea, Carrefour Colosseum), din cele 2 hipermarketuri din Iaşi (Carrefour Era și Carrefour Felicia) şi din hipermarketurile din Braşov, Ploieşti, Constanţa, Brăila, Suceava, Piteşti, Focşani, Buzău și Botoşani.

Acest proiect a fost inițiat de către doamna Europarlamentar Daciana Sârbu şi domnul Ministru Daniel Constantin cărora le mulțumim pentru susţinerea fără rezerve a micului fermier român, a tinerilor fermieri, şi a fermierilor din agricultura ecologică.

În cadrul parteneriatului lansăm oficial şi comunicăm public brandul sectorului Bio, „Rodul Bio Românesc”, cu sigla şi motto-urile aferente.  Costin Lianu, director general adjunct al departamentului de comert exterior din cadrul Ministerului Economiei, a prezentat modalităţile de promovare a brandului sectorial Bio al României prin mecanismele prezentate în Strategia Naţională de Export 2014-2020.

În acelaşi timp, Asociaţia Bio România salută reducerea cu 15% a TVA-ului la grâu, făină şi produsele de panificaţie ecologice comercializate atât în reţeaua magazinelor Carrefour, cât şi în magazinele specializate de produse bio.

Nu în ultimul rând anunţăm faptul că A.P.I.A. (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură) şi-a dat acordul ca în luna septembrie Asociaţia Bio România să organizeze degustări ale produselor certificate ecologic în 16 magazine Carrefour din țară. Acest lucru va avea loc în cadrul programului de promovare a produselor ecologice în România, cu finanţare europeană, M.A.D.R. și Asociaţia Bio România.

Carrefour, prin acestă nouă colaborare cu Asociaţia Bio România, urmează axa strategică diferenţiatoare asumată în decursul celor 12 ani de la intrarea pe piața locală, aceea de a dezvolta parteneriate cu producători români, în scopul susţinerii comunităţilor locale şi a satisfacerii nevoilor clienţilor săi.