Profesionistul nu are… oră de odihnă! Un japonez si un moldovean de peste Prut, cei mai buni mijlocași centrali din L2, șefii vestiarului Petrolului ’52?

Dragos Trestioreanu -

Profesionistul nu are… oră de odihnă! Un japonez si un moldovean de peste Prut, cei mai buni mijlocași centrali din L2, șefii vestiarului Petrolului ’52?

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 1.15, exact, pe ușa hotelului Vigo, gazda mereu amabilă a Petrolului ’52, intra – după ore bune de zbor din Japonia natală spre România – primul fotbalist nipon care a jucat în soccer-ul autohton, Seto Takayuki. Deși a schimbat fusul orar, deși parcursese o așa mare distanță de acasă până la cea de-a doua sa casă, Ploieștii, oraș în care a debutat în țara noastră, la divizionara C de-atunci CSM FC, Taka, cum mai este alintat, nu a avut nevoie de prea multe ceasuri de somn. Astfel încât, a și fost văzut la treabă, duminică dimineață, pe 4 iulie 2021, alături de viitorii săi coechipieri, la sala de fitness de la mall-ul din apropierea arenei Ilie Oană. Colegi care disputaseră cu o zi mai devreme meciul amical de la Brașov contra Farului, formație din L1 de care dispuseseră cu 1-0, prin golul foarte tânărului David Ilie.

Luni, pe 5 iulie, fotbalistul născut la Nagoya s-a pus din nou sub comanda lui Nicolae Constantin, noul său antrenor, iar a doua zi, marți, a prins ultima jumătate de ceas, alături de petroliști, pe terenul din vecinătatea sălii Olimpia, în amicalul cu Petrolul 95. Așa cum îl știam de când l-am văzut prima oară, în vara lui 2007, pe când avea 21 de ani, încântându-ne cu profesionalismul lui, pe vechiul „Ilie Oană”, așa ni se prezintă și acum. Adică, la vârsta de 35 de ani, ani care nu se văd însă deloc, uitându-ne la fizicul său impecabil. Trecut, după ce a câștigat trofee cu Astra, și pe la echipe din alte țări, precum Turcia și Letonia, dar reușind să-și vadă și visul cu ochii, acela de a evolua și la o echipă din țara natală, Takayuki s-a întors în România. Cu gândul de a contribui la promovare, vara viitoare. Profesionist exemplar, Seto Takayuki este, fără doar și poate, unul dintre transferurile cu greutate ale conducerii executive a clubului găzarilor, el lucrând multă vreme, la mai sus-amintita Astra, cu actualul său președinte, Costel Lazăr. Cel despre se aude că și l-ar fi dorit foarte mult, acum.

Un alt transfer excelent, un „ante-mergător” pentru Taka, să zic așa, este un moldovean de peste Prut, Eugeniu Cebotaru (foto jos), venit din play-off-ul trecut al Ligii 1, de la Academica Clinceni, al cărei unul dintre căpitani a fost. Cebotaru, tot un profesionist, cu o mare experiență, la vârsta de 36 de ani, și-a arătat valoarea reală, sâmbăta trecută, în jocul-test cu Farul. A dominat, pur și simplu, nu numai zona din fața defensivei, ci a și ordonat, în destule momente ale jocului, construcția. Specialiștii, dar nu numai ei, apreciază că, în prezent, cel puțin, ACS Petrolul ’52 Ploiești are în efectiv cei mai buni mijlocași la închidere din întreg eșalonul secund. Avându-l alături și pe românul Silviu Pană, și el jucător cu o experiență bogată, mai ales la nivelul ligii actuale, cei doi pot domina, cu siguranță, centrul terenului. Suporterii de-abia așteaptă, de altfel, mai ales meciul amical de vineri, 9 iulie, ora 12.00, de la Strejnicu, contra Chindiei Târgoviște, echipă cu transferuri interesante în inter-sezon, un test în care speră să-i vadă în deja uzitatul modul 1-4-4-2 pe mai mult ca sigur șefii vestiarului, Cebotaru și Seto, în centrul cvartetului din spatele atacanților. De urmărit…

Foto: www.fcpetrolul.ro