Profesoara Ştefania Albu a murit

Daniel Dimache -

Profesoara Ştefania Albu a murit

Profesoara de matematică Ştefania Albu, fost director al Liceului „Victor Slăvescu” din Ploieşti, a murit în seara de 4 mai. Regretata profesoară a luptat vreme de mai mulţi ani cu un cancer la sân, ajungând inclusiv în Statele Unite, la Hudson, pentru tratament. Pentru ajutorarea sa au fost derulate mai multe campanii publice de strângeri de fonduri.

A fost iubită de semeni, mulţi au sprijinit-o, i-au fost alături pe tot parcursul acestui drum greu, foarte greu. Aşa i-a fost scris, să plece mai devreme dintre oameni, de lângă cei pe care i-a iubit, familie, colegi, elevi şi care o regretă. A plecat pe drumul pe care ne ducem toţi, căci nimeni nu scapă, însă a plecat prea devreme. 

Pe pagina de facebook Dăruind din iubire dedicată doamnei proefsoare de elevi ai săi stă scris un sfâşietor mesaj:

„Doamna profesoara Stefania Albu a plecat in seara zilei de vineri 4 mai catre Imparatia Cerurilor. Trupul ei suav, fragil ca o aripa de future, purtand amprenta unui suflet plin de dragoste, se odihneste acum in casa dumneaei din str. Tinerimii, nr 48, Ploiesti.

Va asteptam sa fiti alaturi de noi la slujba de inmormantare care va avea loc luni 7 mai 2018, orele 13:00 la Biserica Sfantul Dumitru (str Mircea cel Batran, nr 47).

Dumnezeu sa-i randuiasca buna intrare intru Imparatia Sa si sa o aseze cu dreptii!”

La rându-i, Ion Duţă, liderul sindicatului Şcoala Prahovei, a publicat următorul mesaj:

„Am primit o veste trista. Colega noastra, Stefania Albu, distinsa profesoara, mama si sotie devotata, a pierdut lupta cu boala nemiloasa cu care s-a luptat, pana in ultima clipa.
Dumnezeu sa o odihneasca in pace!
Condoleante pentru familia care a sustinut-o, pana in ultima clipa!”