Program infernal pentru Petrolul în a doua jumătate a lunii în care s-au sărbătorit 54 de ani de la marea victorie de la Ploiești asupra echipei redevenită acum campioană a Angliei! În L2 și Cupa României, meciuri unul și unul pentru „lupi”!

Dragos Trestioreanu -

Program infernal pentru Petrolul în a doua jumătate a lunii în care s-au sărbătorit 54 de ani de la marea victorie de la Ploiești asupra echipei redevenită acum campioană a Angliei! În L2 și Cupa României, meciuri unul și unul pentru „lupi”!

Odată cu tragerea la sorți a fazei a patra din ediția 2020-2021 a Cupei României, la fotbal, va intra în competiție și Petrolul Ploiești. singura manșă disputată de „lupi” urmează a avea loc miercuri, 21 octombrie 2020, ora 14.30, dar asta dacă nu cumva meciul de „care pe care” de la Metaloglobus București, de pe iarba sintetică,  va fi preluat live de televiziunile ce dețin drepturile exclusive de transmisie. Atunci, acestea pot schimba momentul startului jocului. Cu patru meciuri într-un interval de numai 10 zile, trupa lui Viorel Moldovan va avea un program infernal în a doua parte a lunii în curs.

Astfel, duminică, 18 octombrie, tot de la 14.30, se va desfășura confruntarea de pe terenul nou-promovatei Fotbal Comuna Recea, din etapa a VIII-a a întrecerilor unicului tur al sezonului regular actual al eșalonului secund. Apoi, vine rândul, cum scriam mai sus, duelului de la București, din competiția KO, iar în week-end-ul imediat următor, duminică, 25 octombrie, ora 17.00, se va disputa marele derbi, de acasă, contra liderului detașat la patru lungimi, FC U 1948 Craiova. Un club care tocmai s-a… despărțit de antrenorul italian Nicolo Napoli, culmea, după succesul la scor obținut în dauna Rapidului: 5-0!!! În sfârșit, pe 28 octombrie va fi restanța de pe arena Ilie Oană, cu start tot de la ora 17.00, semn că meciul va fi preluat live de către televiziunile deținătoare ale drepturilor exclusive ale jocurilor din L2. Se va combate atunci contra unei alte nou-promovate, CSM Slatina, într-un joc decalat din runda a VII-a, pentru a se menaja gazonul stadionului ploieștean în vederea partidei oficiale din Liga Națiunilor, dintre România și Austria, de mâine, de la 21.45. Cel cu slătinenii va închide „careul de partide” aproape la foc continuu al „galben-albaștrilor”.

Ce bine că, profitându-se de amânarea disputei de acasă cu tânăra trupă a lui Mihai Ianovschi, antrenorul principal al Petrolului, Viorel Moldovan, a putut testa două formule diferite de echipă; una cu Sepsi, la Ghimbav, alta – la Buftea, în compania unei alte prim-divizionare, FC Voluntari. Chiar s-ar putea să fie nevoie de o astfel de alternanță, ca să poată rezista cu brio toți fotbaliștii din efectiv la un astfel de program. Ofensiv, s-a stat bine în județul Brașov, iar defensiv – numai în Ilfov. Dar, mai e timp de făcut reglaje, urmând a mai veni și un fundaș central la probe. În plus, se așteaptă încă o săptămână până ce va ieși din izolare – el locuind, acum, la un hotel din Ploiești -, sperându-se că și cu un test negativ, un fost pozitiv de la sosirea în țară, asimptomaticul Steve Leo Beleck A’Beka, așa cum apare în pașaport. Este un atacant camerunezo-francez de 27 de ani și înalt de 1,88 metri fost și la CFR Cluj și având un CV stufos, dar și interesant, totodată!

După cum se observă, la 54 de ani de la marea victorie de la Ploiești a Petrolului original, de pe vechiul stadion, în dauna campioanei campionilor mondiali, Liverpool FC, campioana și de-acum din Premier League, primul eșalon al Angliei, o altă echipă a găzarilor se luptă să revină în prim-plan și trebuie să facă față cu brio, în a doua parte a lunii în care tocmai a sărbătorit, simbolic, apropierea de o o altă cifră rotundă. Un program realmente dificil, dar povestindu-li-se actualul fotbaliști cum a fost atunci, în 12 octombrie 1966, poate că se va reuși emulația necesară unui… careu de succese! Ceea ce ar însemna o ascensiune fulminantă către primul loc din ierarhia L2 și o calificare în „16”-imile Cupei României, fază în care poate fi adusă, din nou, la pe „Ilie Oană” , o echipă de L1, ca și în primăvară atunci când recenta adversară de la Ghimbav, Sepsi Sfântu Gheorghe, s-a calificat mai departe, numai după un rezultat la limită: 1-0!

Foto: Ionuț CĂRBUREANU și www.fcpetrolul.ro