Programare marți, în zi de 13, la prânz, a handbalistelor de la CSM Ploiești, la debutul în actuala ediție a Ligii Naționale!

Dragos Trestioreanu -

Programare marți, în zi de 13, la prânz, a handbalistelor de la CSM Ploiești, la debutul în actuala ediție a Ligii Naționale!

Deși se știa că vin după un… maraton aviatic, pe ruta Otopeni-Torshavn, via Berlin și, respectiv, Copenhaga, și retur, încheiat dincolo de miezul nopții de duminică spre luni, Federația Română de Handbal le-a programat pe proaspetele debutante victorioase în EHF Cup, fetele de la CSM Ploiești, să joace marți – când se zice că ar fi… trei ceasuri rele – în prima etapă a ediției 2016-2017 a Ligi Naționale!!! Nu că ar fi fost vorba despre o zi de 13, fiindcă nu-i obligatoriu să fie toată lumea superstițioasă, dar a cedat și rugăminților echipei adverse, HC Zalău, de a devansa ora de debut a partidei cu patru ore! Astfel, în loc de deja anunțata 16.00, confruntarea cu trupa lui Gheorghe Tadici va începe la 12.00, oră la care iubitorii sportului cu mingea mică, totodată suporteri ai CSM-ului, au cu totul alte trebuir decât să se învoiască de la serviciu și să vină veni la sala Olimpia!

neistinmarina-1160x696Meci greu astfel pentru Daciana Balaban-Curtean (foto, la titlu, aruncând la poarta feroezelor de la HC Neistin; www.csmploiesti.ro) și celelalte nouă coechipiere senioare ale sale, la care s-ar putea adăuga două-trei junioare din pepiniera clubului sportiv al municpalității. Asta știută fiind nu numai valoarea formației din Ardeal, ci și presiunea imensă pe care o pune pe arbitri fostul selecționer Tadici. În situația dată, Neven Hrupec și secundul său, Daniel Gheorghe, urmează a se consulta, chiar cu câteva ore înaintea startului meciului, în ceea ce privește lotul ce va fi înscris în raportul de joc, deoarece jucătoarele au memorii la FRH! Teoretic, ar trebui trecute acolo Dragica Tatalovic și Alina Dumitru, mai sus-amintita Daciana Balaban-Curtean, Marina Dmitrovic (foto în text; în aruncare, sub privirile Ionelei Dinu; www.csmploiesti.ro), Andreea Chiricuță, Ionela Dinu, Izabela Mitrescu, Carmen Gheorghe, plus Iryna Shutska-Burtea și Ivana Bozovici, ultimele fiind cele două handbaliste care nu au făcut deplasarea în Insulele Feroe. Una – din cauza lipsei vizei, iar cealaltă a fost fiind menajată după revenirea post-operația la ligamente. Numele junioarelor va fi stabilit de tehnicienii CSM-ului, tot înaintea disputei.

Sigur că, nescăpând încă, mai mult ca sigur, de oboseala unui drum care a durat, numai la dus, 20 de ore, cu un efectiv diluat după plecările Ramonei Farcău, Mihaelei Tivadar, Anetei Pârvuț-Udriștioiu și a Oanei Apetrei, și luând în calcul și nemulțumirile justificate legate de neplata salariilor în ultimele cinci luni, conjunctura nu-i tocmai favorabilă pentru un meci de LN, chiar și disputat pe propriul teren. În plus și obligația acceptării devansării orei de debut, deoarece Zalăul va fi vineri, 16 septembrie 2016, gazda campioanei en-titre, CSM București, în etapa a II-a a campionatului. Mai mult, a doua zi după acest joc, de la ora 18.00, fetele de la CSM Ploiești vor combate din nou, de data aceasta susținând returul partidei de la Torshavn, cu HC Neistin. Deci, trei dueluri în numai o săptămână, în condițiile unui efectiv scăzut numeric și, repet, afectat de probleme financiare grave. Ar exista, se spune, o promisiune, din partea municpalității, că dificultățile de ordin pecuniar ar putea fi depășite cât de curând. De urmărit dacă măcar acum…