Programul Festivalulului “Ploiești, Târg Domnesc” – ziua de vineri

Daniel Dimache -

Programul Festivalulului “Ploiești, Târg Domnesc” – ziua de vineri

Festivalul Ploiești, Târg Domnesc” începe, astăzi, pe Bulevardul Castanilor!

 Atmosfera de poveste cuprinde, treptat, orașul nostru, în acest weekend, când are loc cea de a III-a ediție a acestui eveniment deosebit, organizat de municipalitatea ploieșteană. 

Deschiderea oficială a Festivalului Ploiești, Târg Domnesc” va avea loc astăzi, la ora 17.00, când se va desfășura Parada costumelor medievale, punctul de plecare fiind Centrul Civic spre Bulevardul Independenței. Ulterior, în intervalul orar 18.00 – 18.30, pe Bulevardul  Castanilor, pot fi admirate dansuri medievale susținute de Asociația Paladinii de Terra Medieş.

În prima seară a festivalului, pe scena amenajată în fața Monumentului Vânătorilor de la Gara de Sud vor fi prezente mai multe trupe de muzică medievală și tradițională, vocal-instrumentală, care vor readuce în atenția publicului bucuria și frumusețea muzicală a vremurilor de odinioară.

Astfel, de la ora 19.00, artiștii trupei TRUVERII vor oferi o călătorie muzicală, de-a lungul secolelor, prin întregul continent european.

Aceștia vor fi urmați, de la ora 20.00, de CIMPOIERII DIN TRANSILVANIA, formație de muzică medievală și renascentistă, recunoscută la nivel național și european, care va reînvia la Ploiești sunetul tobelor meșteșugite, purtând ascultătorii pe tărâmuri încărcate de istorie.

Seara va continua, de la ora 21.00, cu un concert medieval-simfonic de calitate, susținut de către grupul LUPUS DACUS, format din muzicieni profesioniști, care vor cânta la o serie de instrumente autentice speciale și vor readuce printre cei prezenți frumusețea spiritului medieval. 

Trupa FĂRĂ ZAHĂR va încheia seara cu un concert plin de ritm, satiră și veselie, începând cu ora 22.00, spectacol ce va include mai multe genuri muzicale: hip hop, folk și rock.

 Pe Bulevardul Castanilor va fi deschis, astăzi, după ora 17.00, “Târgul Meșteșugarilor”, un târg de produse hand-made, în cadrul căruia vor fi comercializate produse deosebite realizate de artizani: pielărie tradițională și contemporană, bijuterii din pietre semiprețioase, îmbrăcăminte pictată manual, cosmetice naturale, lavandă și produse din lavandă, textile lucrate în serii limitate, decorațiuni, artizanat, jucării din materiale textile, etc.

De asemenea, tot pe Bulevardul Castanilor, vor fi amenajate taberele cavalerilor, unde vor fi puse în scenă tradiții și obiceiuri din lumea medievală. Cei prezenți la eveniment sunt invitați, de la mic la mare, să asiste la momentele spectaculoase de turniruri între cavaleri și să observe, pe viu, meșteșugurile din acele timpuri, momente susținute de reprezentanții asociațiilor de reconstrucție istorică: PALADINII DE TERRA MEDIEȘ și TERRA ULTRASILVANA.

În timpul celor trei zile ale Festivalului “Ploiești, Târg Domnesc”, ploieștenii pot să se desfete și în zona gastronomică a acestui eveniment mult așteptat, unde vor putea să se înfrupte, pe deplin, cu bucate tradiționale, bine înmiresmate, cu bunătăți dulci și aromate, stropite cu băuturi alese, având, astfel, prilejul de a petrece clipe plăcute de recreere, într-o atmosferă de demult, alături de cei dragi.