Programul manifestărilor de 1 Decembrie – Ziua Națională la Ploiești

Daniel Dimache -

Programul manifestărilor de 1 Decembrie – Ziua Națională la Ploiești

Primăria municipiului Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti informează comunitatea locală că a intervenit o modificare în ceea ce priveşte ora de începere a activităţilor organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României, în data de 1 Decembrie 2020.

Ministerul Apărării Naţionale a informat recent că, în toată ţara, intervalul orar de desfăşurare a acțiunilor privind organizarea şi desfăşurarea ceremoniei militare, în contextul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, în data de 1 Decembrie 2020, va fi  între orele 12.00-12.30.

Precizăm că, iniţial, la nivelul municipiului nostru, se stabilise ora 11.00, ca timp pentru demararea acţiunilor respective.

Astfel, ceremonia militară şi manifestările artistice dedicate Zilei Naţionale a României, în Municipiul Ploieşti, se vor desfăşura în zona din faţa Catedralei “Sf. Ioan Botezătorul” (Piaţa Eroilor), în data de 1 decembrie 2020, începând cu ora 12.00, iar la acestea vor participa oficialităţi locale, parlamentari ai judeţului Prahova, personal militar.

Cu acest prilej vor avea loc salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului de Stat al României şi se va oficia un serviciu religios. Reprezentanţii municipiului Ploieşti şi ai judeţului Prahova vor susţine alocuţiuni, iar, în finalul acţiunii, se vor depune coroane de flori în memoria eroilor ţării noastre.

       Reamintim că, adunările publice se pot organiza cu maxim 100 de persoane, în contextul pandemic actual, iar manifestările publice se desfăşoară cu o serie de restricţii.

Totodată, informăm ploieştenii că, pentru buna desfăşurare a acestor activităţi, s-a decis oprirea circulaţiei pe tronsonul intersecţia strada Vasile Milea – Bulevardul Republicii şi giratoriul de la Catedrala “Sf. Ioan Botezătorul”, în ziua de 1 decembrie 2020, în intervalul orar 11.30 – 12.45.

Municipalitatea ploieşteană le recomandă cetăţenilor să utilizeze rute ocolitoare şi le mulţumeşte pentru înţelegere.

Foto – Parada militară 1 Decembrie 2018