Programul detaliat al Zilelor Oraşului Ploieşti (1-3 Iunie)

Daniel Dimache -

Programul detaliat al Zilelor Oraşului Ploieşti (1-3 Iunie)

Primăria Municipiului Ploiești organizează Zilele Orașului Ploiești și Festivalul de artă stradală pentru copii și tineret intitulat “Magie, Feerie și Povești”, în perioada 1-3 iunie 2018, în centrul civic, respectiv pe esplanada Palatului Culturii Ploiești.

Cu prilejul acestor evenimente, ploieștenii sunt invitați să petreacă un sfârșit de săptămână agreabil, plin de momente inedite, menite să aducă bucurie în rândul participanților.

 

Evenimentele vor debuta vineri, 1 iunie 2018, cu prilejul Zilei Copilului, când vor avea loc o serie de activități dedicate în mod special celor mici. Astfel, începând cu ora 09.00, copiii își vor putea exprima creativitate prin desene pe asfalt, ce vor putea fi realizate în fața Palatului Administrativ.

Ulterior, începând cu ora 10.00, vor debuta simultan două frumoase evenimente, respectiv cea de-a XXII-a ediție a paradei “Copilăria Inundă Bătrânul Bulevard, care se va desfășura de pe Bulevardul Independenței până la Palatul Culturii, precum și Festivalul Bucurie în Mișcare, ce va fi organizat în parcul de la Sala Sporturilor.

De asemenea, tot de la ora 10.00, ploieștenilor le va fi deschisă pe parcursul întregii zile o zonă de street food, în Parcul Toma Socolescu.

Iubitorii de frumos sunt invitați să participe la un Târg de carte, ce se va deschide la ora 10.00 și se va desfășura în Parcul Nichita Stănescu. În cadrul acestei acțiuni, care se va derula pe perioada a trei zile,  vor avea loc prezentări de carte, recitaluri, ateliere de pictură, show de caricatură, etc.              

Din dorința de a le oferi clipe de bucurie și fantezie celor mici vor fi organizate, în Centrul Civic, ateliere de creație și învățare, acestea urmând să fie deschise în intervalele orare 10.30-12.30, respectiv 17.00-19.00.

În acest sens, vor fi deschise ateliere de origami,  pictură,  engleză,  franceză, șah, plantat, păpuși cusute, aeromodele, modelare pastă de zahăr.

 

Cea de-a doua zi dedicată manifestărilor prilejuite de evenimentele mai sus amintite, sâmbătă, 2 iunie a.c.,  va include o continuare a Festivalului Bucurie în Mișcare, ce se va derula la parcul Sălii Sporturilor, în intervalul orar 10.00 – 19.00, precum și a Târgului de carte, ce va fi organizat în Parcul Nichita Stănescu, în intervalul orar 10.00-18.00.

Reamintim ploieștenilor că, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00, pot petrece clipe de voie bună și relaxare în  zona de street food, ce va fi amenajată în Parcul Toma Socolescu.

Tot în Centrul Civic, în perimetrul dintre Palatul Culturii și Palatul Administrativ, municipalitatea va organiza, începând cu ora 10.00, tradiționalele concursuri de triciclete, trotinete, biciclete, role și cros, dedicate copiilor.

În aceeași zonă, pe scena amplasată pe esplanada Palatului Culturii, de la ora 10.00 sunt programate atractive spectacole de teatru și divertisment, după cum urmează:

ora 10.00 – Clubul Artist

11.00 –Teatrul de animație Cărăbuș, Brăila
12.00 – Ansamblul Boboceii și Ansamblul Mugurașii

12.15 – Elegante Dance Academy – dansuri sportive

12.35 – Spectacol Centrul Cultural Județean Prahova

Seria acestor spectacole va fi reluată după-amiază, de la ora 15.00, astfel:

ora 15.00 –  Spectacolul “Anastasia” – Asociația Culturală   CREAS

16.30 – ”Spectacol de muzică și dans” – Ansamblului Folcloric „Prahova jr” si  Cercul de teatru pentru copii  ale Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești.

17.30 – “Fata moșului și Fata Babei” – Teatrul “Toma Caragiu” secția pentru copii

18.30 – Spectacol muzică ușoară – Vox Apollo

19.30 – Majestic Ploiești – Teatrul de Revistă Majestic

Din dorința de a le oferi clipe de bucurie și fantezie celor mici, vor fi organizate, în Centrul Civic, ateliere de creație și învățare, acestea urmând să fie deschise în intervalele orare 10.30-12.30, respectiv 17.00-19.00.

Seara se va încheia cu un concert extraordinar, ce se va desfășura începând cu ora 20.30, pe aceeași scenă, unde vor evolua bine-cunoscuții artiști OANA RADU, MAXIMILLIAN și ANNA LESKO.

 

În cea de-a treia zi a evenimentelor, duminică, 3 iunie a.c., municipalitatea îi invită pe iubitorii de echitație la un deosebit spectacol ecvestru, care se va derula în intervalul orar 10.00-17.00, în zona Turnului Parașutiștilor din incinta parcului Sălii Sporturilor. Spectacolul va include demonstrații de sărituri peste obstacole, demonstrație de dresaj pe muzică ambientală, plimbări călare pentru public, jocuri și concursuri atractive și un tur de onoare la finalul evenimentului.

Pe parcursul zilei vor continua Târgul de carte, organizat în parcul Nichita Stănescu, în intervalul orar 10.00-18.00, precum și atelierele de creație pentru copii, ce se vor desfășura în intervalele orare 10.30-12.30, respectiv 17.00-19.00, în Centrul Civic.

În tot acest timp, zona de street food rămâne deschisă de la ora 10.00 și până la ora 23.00, pentru toți cei dornici să își petreacă într-un mod cât mai plăcut timpul liber.

La scena amplasată pe esplanada Palatului Culturii va avea loc un adevărat maraton al dansului, aici urmând să se deruleze, începând cu ora 09.00 și până la ora 19.00, Concursul național de dans intitulat “Copilărie în pași de dans”, organizat de Primăria Municipiului Ploiești în parteneriat cu Palatul Copiilor Ploiești, competiție la care vor participa trupe de dans copii sosite la Ploiești din toată țara.

Seara va continua la scena amenajată pe esplanada Palatului Culturii, unde pot fi vizionate două piese de teatru dedicate copiilor, respectiv:

ora 19.00 – Motanul Încălțat – Teatrul “Toma Caragiu” secția pentru copii

ora 20.00 – Rapunzel –  Asociația  Culturală CREAS.

Seria acestor evenimente se va încheia în mod simbolic cu un moment special, care va avea loc  începând cu ora 20.30, când, în cadrul acțiunii Colorăm văzduhul cu baloane, copiii prezenți la scena mai sus amintita vor lansa baloane colorate, simbol al dorințelor și bucuriei copilăriei.

Municipalitatea îi așteaptă, așadar, pe ploieșteni să participe în număr cât mai mare la aceste evenimente cu tradiție, pline de bună dispoziție, culoare, fantezie și relaxare.

Programul detaliat al evenimentelor, organizate de municipalitate în  acest sfârșit de săptămână, poate fi consultat pe pagina de internet a Primăriei Ploiești www.ploiesti.ro .