Proiecţii gratuite de film la Câmpina

Redactia -

Proiecţii gratuite de film la Câmpina

Două dintre cele mai bune filme ale ultimului an, din România și America Latină, vor fi proiectate la Câmpina în cadrul primei ediții a festivalului de film Tenaris CineLatino. Publicul din Câmpina va avea acces gratuit la ambele proiecții, care vor avea loc la Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza”.

Tenaris CineLatino este un eveniment prin care TenarisSilcotub înlesnește accesul la cultura latină și creează un spațiu de dialog și schimb intercultural.

În avanpremieră națională, în data de 4 iulie de la ora 18, spectatorii vor putea urmări filmul „NU”, cu o zi înaintea lansării lui în cinematografele din celelalte orașe ale țării. Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, „Nu” (titlu original: „No”, Chile, 2012, regia Pablo Larraín) este povestea unei campanii publicitare din Chile care a reușit să răstoarne dictatura militară a generalului Augusto Pinochet, convingând oamenii să voteze „nu” la referendumul privind menținerea acestuia în funcție; o satiră usturătoare despre intriga politică și pasiunea unor oameni care au schimbat destinul unui popor!

De la ora 22:30, cel mai recent film semnat Horațiu Mălăele prilejuiește o reîntâlnire cu îndrăgitul actor și regizor în comedia „Funeralii fericite”. Acesta joacă rolul unuia din cei trei imigranți care, fugind dintr-un local în care își „înecau amarul”, se distrează cerând unei ghicitoare să le spună ce le rezervă destinul. Aceasta le prezice, însă, data exactă a morții fiecăruia.

Prima ediție a Tenaris CineLatino a avut loc în 2012 în Călărași și în Zalău, unde s-a bucurat de participarea a peste 2.500 de spectatori din ambele orașe. Ediția 2013 adaugă și Câmpina pe harta culturală a Tenaris, după ce compania a preluat aici o unitate de producție a prăjinilor de pompare in 2012.

„Faptul că, anul trecut, TenarisSilcotub și-a extins activitatea industrială în Câmpina, unde a preluat o fabrică de prăjini de pompare, se transpune în mod firesc în extinderea inițiativelor de dezvoltare socială în această noua comunitate a noastră. Câmpina devine astfel un nou oraș pe harta Tenaris CineLatino, un festival de film prin care compania susține dialogul între culturi diferite, organizat de companie și de partenerii săi în întreaga lume”, a declarat Mirela Mihalcea, Coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub.

„Suntem mândri că Festivalul de film Tenaris CineLatino are o primă ediție în municipiul Câmpina și ne bucurăm să fim parteneri în organizarea lui. Susţinem activităţile promovate de către societatea TenarisSilcotub prin strategia de dezvoltare socială şi sperăm ca şi pe viitor să avem colaborări la fel de fructuoase”, a declarat domnul Horia-Laurenţiu Tiseanu, Primarul municipiului Câmpina.

CineLatino este organizat de TenarisSilcotub, TIFF, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (AFPR) şi Fundacion PROA, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpina.