Proiect de 30 de milioane de euro pentru sistemul de termoficare din Ploieşti

Redactia -

Proiect de 30 de milioane de euro pentru sistemul de termoficare din Ploieşti

Miercuri, 02.03.2016, la sediul Consiliului Judeţean Prahova, a avut loc o întâlnire de lucru pe tema sistemului centralizat de alimentare cu energie termică. Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat o serie de aspecte referitoare la situaţia reţelelor de transport şi distribuţie, precum şi a coşului de fum nr. 2.
La întâlnire au participat Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, prefectul judetului Prahova, Rodica Paraschiv, reprezentanți ai Veolia Energie Prahova și Mihai Dogaru, Director Comercial al Institutului de Studii și Proiectări Energetice (ISPE) – Daniela Bornete, director Departament Inginerie şi Ion Eduard Chiţescu, Director General Executiv, precum şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Prahova.
În contextul discuţiilor purtate s-a stabilit ca până luni, 7 martie, reprezentantii Veolia Energie Prahova vor pune la dispozitie datele necesare pentru a putea fi implementate masuri de reabilitare a unor tronsoane din reteaua de transport a agentului termic, care prezinta un grad de uzura mai ridicat.
In cursul saptamanii viitoare se va analiza situatia cosului de fum nr. 2 pentru a se gasi, in cel mai scurt timp, solutiile de reabilitare/modernizarea acestuia. Costul estimativ pentru implementarea acestora este de cca. 30 milioane Euro, iar finantarea ar putea fi asigurata prin Programul ”Termoficare 2006-2020 caldura si confort”.