Proiect pentru asigurarea de energie electrică gratuită pentru şcoli, spitale şi alte instituţii publice din judeţ

Redactia -

Proiect pentru asigurarea de energie electrică gratuită pentru şcoli, spitale şi alte instituţii publice din judeţ
Iulian Dumitrescu, preşedintele CJ Prahova, a avut o întâlnire cu Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene.
 
„Energie electrică gratuită în Prahova pentru școli, spitale, iluminat public, cămine culturale, muzee, biblioteci și primării. I-am cerut astăzi Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, să fie de acord cu alocarea fondurilor europene nerambursabile necesare construcției unui parc de fotovoltaice care să asigure producția energiei electrice consumate pentru școli, spitale, iluminat public, cămine culturale, muzee, biblioteci etc în județul Prahova.
 
Banii ar urma să provină din Programul Operațional Tranziție Justă (POTJ) 2021-2027.
 
Pentru accesarea acestei finanțări, se va constitui o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară formată din Consiliul Județean Prahova și toate primăriile din județ.
 
Energia electrică produsă va acoperi apoi consumul autorităților publice locale din Prahova și al instituțiilor subordonate.
Într-o perioadă în care avem probleme cu prețurile la energie electrică, putem să construim propria noastră sursă de energie electrică verde și să asigurăm consumul pentru școli, spitale sau alte instituții aflate în subordinea Consiliului Județean și primăriilor.
Banii astfel economisiți îi vom putea folosi pentru a rezolva alte probleme din comunitățile noastre.
 
Am vorbit cu domnul ministru Boloș despre proiectul nostru și acesta a apreciat că va avea un impact major asupra județului Prahova”, transmite Iulian Dumitrescu.