Proiecţie de filme pentru copii la Vălenii de Munte, Boldeşti, Tomşani şi alte localităţi din Prahova

Redactia -

Proiecţie de filme pentru copii la Vălenii de Munte, Boldeşti, Tomşani şi alte localităţi din Prahova

În România, în ultimii 25 de ani, s-au produs doar două filme pentru copii. Într-o țară cu 20 de milioane de locuitori, din cele 874 de cinematografe existente înainte de 1989, au mai rămas 29, realitate care face din România țara europeană cu cel mai mic număr de cinematografe. Sistemul de învățământ național nu are programe alternative în care să fie inclusă activitatea cinematografică și în care să se utilizeze acest mijloc de comunicare în programele educaționale.

În țara noastră există copii care nu au văzut niciodată un film într-o sală de cinematograf sau într-o sală de proiecție. Există copii care, din cauza sărăciei, a lipsei de educație și de informație, nu au văzut niciun program tv sau de cinema destinat copiilor.

CINEMATOUR KIDS vine în întâmpinarea acestor probleme și exploatează producții cinematografice valoroase din Norvegia și Suedia. Filmele introduse în caravană au primit numeroase premii internaționale, au subiecte contemporane și un limbaj cinematografic accesibil copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani.

În perioada 26-29 septembrie caravan CINEMATOUR KIDS ajunge în Prahova.

 

Cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Prahova se vor face proiecții de filme pentru copii în localitățile fără cinematografe. Portofoliul de filme a fost creat prin amabilitatea reprezentanților Ambasadei Regatului Norvegiei și ai Ambasadei Suediei.

 

Filmele proiectate sunt  PLODDY MAŞINA DE POLIŢIE LA DATORIE, CEI MAI DURI DIN CURTEA ȘCOLII şi LAŞUL, puse la dispoziție de Ambasada Regatului Norvegiei – partenerul de tradiție al Cinematour KIDS și BOOO și CAMIOANE ȘI CHIFTELE, introduse în caravana cu sprijinul Ambasadei Suediei.

 

Programul proiecțiilor:

 

26 septembrie

ora 9:00, 11:00 și 13:00 VĂLENII DE MUNTE – CENTRUL CULTURAL

27 septembrie

ora 12:00  GORNET – CĂMINUL CULTURAL

ora 16:00 BOLDEȘTI SCĂIENI – CASA DE CULTURA

28 septembrie

ora 10:00 MAGULA – CĂMINUL CULTURAL

ora 12:30 LOLOIASCA – CĂMINUL CULTURAL

29 septembrie

ora 10:00 și 12:00 GORGOTA – CĂMINUL CULTURAL

ora 16:00 și 18:00 VALEA CĂLUGĂREASCĂ – AȘEZĂMÂNT CULTURAL

 

CINEMATOUR KIDS  este singura cravană cu filme pentru copii care se desfășoară pe teritoriul României. Primele 5 ediții au ajuns în 68 de localități la peste 10 000 de spectatori unici în peste 115 proiecții. CINEMATOUR KIDS este un proiect care a pornit în 2015 cu sprijinul Ministerului Culturii și al fondurilor EEA GRANTS. În cei doi ani de implementare s-au alăturat caravanei finanțatori precum Centrul Național al Cinematografiei, Administrația Fondului Cultural Național, Consiliul Județean Brașov și, începând cu această ediție, Consiliul Județean Prahova.