Proiectul SEED: afacerile sociale pot fi dulci: finanțare de 100.000 de euro pentru o fabrică de dulceață și gemuri în Ploiești

Vlad Preda -

 

Proiectul SEED: afacerile sociale pot fi dulci: finanțare de 100.000 de euro pentru o fabrică de dulceață și gemuri în Ploiești

Pentru Sorela Aura Necsat, activitățile sociale sunt esența vieții. Construiește o casă pentru o familie de asistați sociali și împarte pachete celor în nevoie. Este voluntar în Asociația Magic și în Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. De curând visul ei de a se implica și mai mult în acțiunile sociale a început să devină realitate. A câștigat concursul de planuri de afaceri organizat în cadrul proiectului Social Economy Entrepreneurship Development (SEED) și va primi o finanțare de 100.000 de euro pentru înființarea de întreprinderi sociale, mai precis o fabrică de dulcețuri și gemuri.

„În Ploiești si nu numai, nevoile oamenilor sunt în continuă creștere, fie că vorbim despre capacitatea financiară redusă a familiilor, fie că vorbim despre copiii abandonați sau care suferă de boli oncologice. În toate cazurile, consider că implicarea fiecaruia dintre noi poate să scadă efectele negative ale neputinței,” spune Aura.

Cu finanțarea obținută va construi o linie completă de procesare de fructe, ce merge până la ambalarea produsului finit în recipiente și speră să ajungă în topul producătorilor de dulceață și gem din România. „Sper și trebuie să se îndeplinească visul prin care peste 5 ani produsele noastre să fie apreciate pentru calitatea lor și să aducă suficiente venituri astfel încât sa ne permită îndeplinirea tuturor obiectivelor sociale pe care ni le-am stabilit”, adaugă Aura.

Nu mai puțin de 71 de planuri de afaceri s-au luptat pentru câștigarea unor finanțări de câte 100.000 de euro pentru înființarea de întreprinderi sociale, în proiectul implementat de un consorțiu format din Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor EUROPROJECT, Blocul Național Sindical și IPA SA și destinat locuitorilor județelor din regiunile Sud, Sud-Vest și Sud-Est.

În etapa urmatoare a proiectului, Aura va beneneficia de mentorat, pentru ca finanțarea obținută să fie folosită eficient în urmatorele 18 luni, în care se va investi pentru asigurarea cadrului tehnic, material și uman necesar funcționării.

Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să ne contactați la 0758.099.670 sau la adresa [email protected].

 

Proiectul Social Economy Entrepreneurship Development (SEED) este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.