Proiectul Via Sinaia a schimbat viața orașului

Mihai Ciobanu -

Proiectul Via Sinaia a schimbat viața orașului
    Sinaia a fost aleasă drept model de bună practică  în accesarea  și implementarea fondurilor Uniunii Europene. Sâmbătă, 4 noiembrie, ora 14.30 la Casino Sinaia, Vlad Oprea, primarul orașului, va prezenta, 
celor peste de 100 de oficiali ai statelor membre, cum proiectul “Via Sinaia – Design-VERDE-DESCHIS” a schimbat viața orașului.
        La eveniment vor participa reprezentanți ai țărilor membre ale Consiliului Europei și invitați la nivel înalt ai organismelor internaționale din domeniul planificării și dezvoltării teritoriale. La întâlnire este confirmată prezența ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar la Consiliul Europei, Răzvan Rusu, ambasadorului Elvetiei în România, Urs Heren, a vicepreședintelui Comitetului de Stat pentru Urbanism și Arhitectură, Dovletkhan Dovletkhanov, din Azerbaijan.
          Vizita face parte din programul celei de-a 17-a sesiuni a Conferinței Europene a Miniștrilor Responsabili pentru Dezvoltarea Teritorială/ Regională ( CEMAT). La întrevedere se va aborda  problematica zonelor funcționale iar vizita de studiu reprezintă o bună oportunitate pentru prezentarea unor proiecte implementate care utilizează și promovează specificul local și care contribuie la creșterea economică a acestei zone.
Sinaia a fost singurul oraș din România ales pentru această vizită funcțională de lucru a CEMAT și reprezintă un prilej de promovare a valorilor naturale si culturale din țara noastră.