Promovabilitate la bacalaureat în judeţul Prahova – 68,7 %. „Militarii”, cei mai buni

Daniel Dimache -

Promovabilitate la bacalaureat în judeţul Prahova – 68,7 %. „Militarii”, cei mai buni

Rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat 2018, sesiunea iunie-iulie, incluzând toţi elevii proveniţi inclusiv din promoţiile anterioare, a fost de 68,7%. Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoția 2017-2018 și au susţinut probele examenului de bacalaureat 2018 în prima sesiune este de 72,7%. Astfel, rata de promovare, incluzând și elevii care au provenit din promoțiile anterioare, este de 67,7%. Se observă, judeţul Prahova este exact cu un punct procentual peste media pe ţară.

La nivel naţional, s-au înregistrat 104 medii de 10, dintre care două sunt în Prahova: Irina Elena Popescu, de la CN „Mihai Viteazul” Ploieşti şi Miruna Georgiana Voinea, de la CN „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte.

Situaţia la nivel naţional

În România, din totalul celor 136.866 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 123.615 candidaţi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 117 candidaţi. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Procente ridicate de promovare s-au înregistrat în judeţele Cluj (81,14%), Iași (80,27%) şi Brăila (77,13%). Rata de promovare în Capitală este de 72,86%.

Precizăm că nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afişate pe, 4 iulie, atât la centrele de examen, cât şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. Contestaţiile au putut fi depuse tot pe 4 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice luni, 9 iulie. 

Situaţia în Prahova 

Cea mai bună rată de promovabilitate în judeţ, la examenul de bacalaureat 2018, a fost obţinută la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, din 107 elevi care au susţinut examenul au promovat 106, singurul respins aflându-se sub medie cu numai 4 sutimi (5,96).

Din Ploieşti, ea mai bună rată de promovabilitate o are Colegiul Naţional „A.I.Cuza”, din 210 de elevi înscrişi la bacalaureat au promovat 208, unul nu s-a prezentat, iar altul a luat medie sub barem. La CN „IL Caragiale”, din 287 elevi înscrişi, 8 au fost declaraţi respinşi, la CN „Jean Monnet”, din 139 înscrişi, 5 au fost respinşi, la CN „Nichita Stănescu”, din 207 înscrişi, doi nu s-au prezentat, iar 8 au picat examenul, iar la CN „Mihai Viteazul”, din 313 elevi înscrişi, unul nu s-a prezentat, iar 9 elevi nu au promovat.

La CN „Nicolae Grigorescu” Câmpina, din 183 înscrişi, doi nu s-au prezentat şi 3 au fost respinşi.

La Liceul Tehnologic din comuna Sângeru, unde doar doi candidaţi s-au înscris la examenul de bacalaureat, ambii fiind respinşi.

La Liceul Tehnologic „Teodor Diamant”, din localitatea Boldeşti-Scăieni şi la Liceul Tehnlogic Agricol din comuna Bărcăneşti, la Liceul Tehnlogic Agricol din comuna Bărcăneşti câte un singur absolvent de liceu a reuşit să obţină diploma de bacalaureat.