Propunere de parteneriat pentru baschetul ploieştean: CSU Ploiesti – CSM Ploiesti

Redactia -

Propunere de parteneriat pentru baschetul ploieştean: CSU Ploiesti – CSM Ploiesti

CSU Ploiesti, structura în cadrul căreia funcţionează, cu rezultate notabile, secţia de baschet CSU Ploiesti Basketball, condusă de către Ionuţ Urzeală – un tânăr pasionat de acest fenomen – propune un parteneriat pentru baschetul ploieştean, acest sport care, în ultimii ani, a pus pe harta sportului naţional şi internaţional municipiul Ploiesti.

În acest sens, conducerea CSU Ploiesti propune realizarea unui protocol ce va sta la bazele unei colaborări între CSU Ploiești și CSM Ploiesti care are ca scop formarea unei singure echipe la nivelul Ligii 1.

Concret, CSU Ploieşti (Clubul Sportiv Universitar Ploieşti),  printr-o adresă înaintată către CSM Ploiesti (Clubul Sportiv Municipal Ploiesti) vine cu propunerea de a pune cap la cap ceea ce poate oferi fiecare entitate în parte pentru ca în municipiu să existe, din nou, o echipă de baschet de Liga 1. 

În scrisoarea de intenţie înaintată de către conducerea CSU Ploiesti către CSM Ploieşti, semnată de către Octavian Bădiceanu, preşedintele CSU şi Ionuţ Urzeală, preşedintele Secţiei de baschet, se arată că:

La momentul actual, avem legitimați peste 200 de juniori ploieșteni, care au adus în ultimii trei ani cele mai bune rezultate ale orașului nostru la următoarele competiții:

 • Campioni naționali – Baby-baschet 2014 si 2017
 • Locul 1 – Cupa internaţională Transilvania 2017
 • Locul 5 – campionat minibaschet în 2016
 • Locul 7 – campionat național U13 în 2017
 • Locul 8 – campionat național U14 în 2016.

Anul acesta, ținând seama de evoluțiile bune ale juniorilor noștri și implicarea antrenorilor, vizăm medalii pentru categoriile de vârstă la care am înscris echipe, și anume U16, U14, minibaschet și baby-baschet.

Având în vedere că toți acești juniori ai orașului au nevoie de modele și de o conexiune cu pasul următor al carierei lor, senioratul, CSU Ploiești va forma și va înscrie o echipă de seniori la nivelul Ligii 1. Ținând seama că, în același timp, Clubul Sportiv Municipal Ploiești a înscris, de asemenea, o formație în Liga 1, venim cu următoarea propunere: 

 

 • dorim realizarea unui protocol ce va sta la bazele unei colaborări între CSU Ploiești și CSM Ploiești care are ca scop formarea unei singure echipe la nivelul Ligii 1.

 

 

Beneficiile acestui protocol sunt următoarele:

 • Formarea unei singure echipe a Ploieștiului, care să ducă mai departe tradiția baschetbalistică a orașului.
 • Fomarea unui nucleu de susținere și de implicare la nivelul unei singure echipe a Ploieștiului.
 • Conectarea unei singure entități cu juniorii legitimați la Clubul Sportiv Universitar Ploiești și cu tot angrenajul brandurilor Ploiești Basketball și Ploiești Dancers.
 • Atragerea de sponsori și parteneri pentru o singură entitate.
 • Readucerea publicului în tribunele Sălii Sporturilor Olimpia pentru susținerea unei singure echipe, CSU-CSM Ploiești.

 

Aportul pe care CSU Ploiești îl va aduce acestui proiect este  următorul:

 • Financiar, prin finanțarea calendarului competițional (deplasări, cazare, masă, bareme de arbitraj, organizarea meciurilor de pe teren propriu, protocol etc).
 • Uman, prin experiența dobândită, de-a lungul anilor, de a organiza cele mai frumoase finale de Campionat Național, la Ploiești. În 2017, clubul nostru a stabilit un record național de audiență la un eveniment de baby-baschet, 2.300 de persoane asistând la un meci demonstrativ, dar și la reprezentația Filarmonicii “Paul Constantinescu” care a oferit în premieră un recital în Sala Sporturilor Olimpia.
 • De imagine, prin multiplele campanii de marketing inițiate de CSU Ploiești si Ploiești Basketball care într-un singur an a atras sponsori, parteneri, dar și numeroși susținători și simpatizanți.

Pe această cale, Clubul Sportiv Universitar Ploiești își exprimă, o dată în plus, dorința de a forma o singură entitate pe segmentul baschetbalistic alocat seniorilor, printr-un protocol cu Clubul Sportiv Municipal Ploiești, ce ar aduce beneficii de ambele părți.”

sigla csu ploiesti basketball