Propunere PSD: transportul pe rutele „blatiştilor”, Ploieşti – Măneciu şi Slănic, subvenţionat de la buget. Sunteţi de acord cu această propunere?

Redactia -

Propunere PSD: transportul pe rutele „blatiştilor”, Ploieşti – Măneciu şi Slănic, subvenţionat de la buget. Sunteţi de acord cu această propunere?

Grupul consilierilor PSD din Consiliul Judeţean Prahova, întrunit în cadrul şedinţei operative desfăşurată vineri, 20 ianuarie 2012, a analizat situaţia creată prin întreruperea transportului de călători pe calea ferată, pe linia Ploieşti-Măneciu, precum şi perspectiva închiderii liniei feroviare Ploieşti-Slănic, exprimându-şi dezacordul pentru această decizie a Ministerului Transporturilor.

Ca urmare, consilierii judeţeni PSD au decis să introducă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Prahova din 30 ianuarie 2012, un proiect de hotărâre privind crearea unui parteneriat între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Consiliul Judeţean Prahova şi primăriile localităţilor afectate de această decizie, în vederea subvenţionării transportului feroviar pe traseele respective, astfel încât acesta să funcţionaze la parametri normali şi în perioada următoare. Ne întrebăm, însă, ce se va întâmpla cu zecile de „blatişti” care circulă pe aceste rute, ştiut fiind faptul că tocmai acesta a fost motivul pentru care ministerul a luat decizia de a închide traseele – acela ca acestea mergeau pe pierdere atât din cauza lipsei de călători – care, la un preţ chiar mai scăzut şi în condiţii mai civilizate pot ajunge la Ploieşti cu microbuzul şi a faptului că şi puţinii navetişti care circulau cu trenul mergeau „cu naşul”.